Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Από 20.500 ευρώ ξεκινούν οι τιμές του Hyundai ix35

Από 20.500 ευρώ ξεκινούν οι τιμές του Hyundai ix35

Τι SUV αγόραζες μέχρι χθες με 20.500 ευρώ; Σου φαίνεται ακόμη ακριβό το νέο Hyundai ix35;

(28/4/2011)

Μέχρι χθες για να αγοράσεις ένα SUV ήθελες 30.000 ευρώ. Αν έκοβες την τετρακίνηση κατέβαινες 5.000 κάτω και μόνο αν άλλαζες κατηγορία μπορούσες να πετύχεις τιμή κάτω από είκοσι χιλιάρικα. Είναι ακριβό λοιπόν το νέο Hyundai ix35;

Τι άλλα SUV υπάρχουν; Δε μιλάμε για τα μικρά, γιατί σίγουρα ένα Jimny είναι κελεπούρι στα 16 χιλιάρικα, όμως δεν θεωρείς το Avensis ακριβό γιατί σου άρεσε η τιμή του Aygo. ¶λλη κατηγορία η μία και άλλη η άλλη. Το ίδιο ισχύει και για τα SX4, Sedici και Terios αλλά και το Qashqai εδώ που τα λέμε. Το μόνο κοινό που μπορεί να έχουν είναι ο κυβισμός.
Γιατί το Hyundai ix35 είναι κανονικό SUV, αυτό που πλέον λέμε “μεσαίο”. Και από τα μεσαία SUV απέχει σε μήκος και το Skoda Yeti, κατά σχεδόν 30 εκατοστά, με ότι αυτό σημαίνει σε εσωτερικούς χώρους.
&&&& Ακόμη και σε σχέση με το Yeti (1.4 λίτρων) όμως, το ix35 έχει εκτός από μεγαλύτερο μήκος και περισσότερους χώρους, με μόλις 200 κυβικά περισσότερα αλλά και 13 ίππους παραπάνω, ίδια τέλη κυκλοφορίας και ίδια κατανάλωση. Και είναι μια κατηγορία πάνω με σχεδόν 1.000 ευρώ διαφορά.

&&&& &&&& Στην κατηγορία του ix35 για να βάλουμε τα πράματα κυριολεκτικά και μεταφορικά στη σωστή διάσταση είναι το VW Tiguan.
&&&& Στην προσθιοκίνητη έκδοσή του Tiguan έχει τον ίδιο κινητήρα με το Yeti, που σημαίνει ίδιες σχεδόν επιδόσεις, κατανάλωση και τέλη κυκλοφορίας και με το ix35, είναι όμως σχεδόν 4.000 ευρώ πιο ακριβό. Διαφορά τιμής που ισχύει και για το δικίνητο Toyota RAV4 που είναι όμως αποκλειστικά δίλιτρο, με πολύ περισσότερα τέλη κυκλοφορίας,, υψηλότερη κατανάλωση αλλά όχι και ανάλογα καλύτερες επιδόσεις. Μπορεί η δικίνητη έκδοση του ix35 να μην είναι φτιαγμένη για σκληρές εκτός δρόμου διαδρομές, όμως όταν αγοράζει κανείς ένα SUV για την άσφαλτο αυτό που απασχολεί είναι το κόστος κτήσης και χρήσης. Και η Hyundai έχει και στα δύο το πάνω χέρι, χωρίς μάλιστα να υστερεί σε κάποιον τομέα ώστε να αφήνει αμφιβολίες ως προς την επιλογή. Το ix35 έρχεται με 1.600άρη κινητήρα άμεσου ψεκασμού με 135 ίππους και ένα σωρό συστήματα μείωσης της κατανάλωσης και των ρύπων, χωρίς όμως να θίγονται οι επιδόσεις. Και με 10,9 τα 0-100 δεν το λες αργό. Για πάμε πάλι λοιπόν; Τι SUV αγόραζες μέχρι τώρα με 20.500 ευρώ; Μήπως η Hyundai πετυχαίνει ακριβώς το ζητούμενο με το σωστό μέγεθος, το σωστό κυβισμό και τη σωστή απόδοση στη σωστή τιμή; Τι λέτε;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
Autotriti.gr