Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ο νέος αυτός αερόσακος θα καλύπτει τις εμπρός κολώνες ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες τραυματισμού.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο νέος αυτός αερόσακος θα καλύπτει τις εμπρός κολώνες ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες τραυματισμού.

Αερόσακος και στην κολώνα

3.216 Επισκέψεις στο άρθρο (2/5/2017)

Νέα πατέντα της Porsche η οποία έχει να κάνει με την τοποθέτηση ενός αερόσακου ο οποίος σε περίπτωση σύγκρουσης θα καλύπτει τις εμπρός κολώνες ώστε να αυξηθεί περαιτέρω η ασφάλεια των επιβαινόντων.

Η Porsche αποκάλυψε μία νέα πατέντα η οποία έχει να κάνει με την τοποθέτηση αερόσακων στην εμπρός κολώνα του αυτοκινήτου, κάτι που θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο κυρίως σε ανοιχτά αυτοκίνητα αλλά και σε κλειστά.

Ο αερόσακος αυτός θα είναι πιο χρήσιμος στα κάμπριο αυτοκίνητα.

Ο αερόσακος αυτός θα είναι πιο χρήσιμος στα κάμπριο αυτοκίνητα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Στις εικόνες βλέπουμε σε μορφή σχεδίου το πώς θα ανοίγει ο αερόσακος και θα καλύπτει τις εμπρός κολώνες. Σύμφωνα με την εταιρεία ο αερόσακος αυτός θα προστατεύει στην περίπτωση που σε μία σύγκρουση το σώμα των επιβαινόντων δεν κινηθεί προς τα εμπρός αλλά διαγώνια.
 
Επιπλέον, η εταιρεία υποστηρίζει ότι αυτός ο αερόσακος θα είναι ακόμα πιο χρήσιμος στα κάμπριο αυτοκίνητα όπου η απουσία οροφής δημιουργεί μεγαλύτερο κίνδυνο για τους επιβαίνοντες κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης.Η πατέντα της Porsche θα τη βοηθήσει να πετυχαίνει και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ πρόσκρουσης καθώς σε κάποιες περιπτώσεις το κεφάλι του ανδρείκελου που χρησιμοποιείται ερχόταν σε επαφή με τον αερόσακο του τιμονιού και στη συνέχεια έφευγε προς το πλάι χτυπώντας πάνω στην μπροστινή κολώνα.
 
Η Porsche κατέθεσε την πατέντα στο γραφείο ευρεσιτεχνιών των Ηνωμένων Πολιτειών στις 19 Οκτωβρίου του 2016 αλλά δημοσιεύτηκε από το γραφείο στις 27 Απριλίου του 2017. Δεδομένου του αρκετού χρόνου που μεσολάβησε είναι πολύ πιθανό να δούμε την υλοποίηση αυτής της τεχνολογίας στα κάμπριο της εταιρείας πολύ σύντομα.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
NISSAN