Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ανανεωμένο Hyundai Ioniq 6: Με νέο «πρόσωπο» & μεγαλύτερη μπαταρία

 Σχολιάστε 
3.867 Επισκέψεις στο άρθρο (2/8/2024)
Ανανεωμένο Hyundai Ioniq 6: Με νέο «πρόσωπο» & μεγαλύτερη μπαταρία
3 Φωτογραφίες »

- Αλλάζει εμφάνιση στο μπροστά μέρος, οι προβολείς & τα φώτα ημέρας «σπάνε» σε δύο
- Θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία, για περισσότερη ηλεκτρική αυτονομία
- Με ασύρματη συνδεσιμότητα Apple CarPlay & Android Auto
- Παρουσιάζεται μέσα στο 2025, θα έχει και σπορ έκδοση Ioniq 6 N με 650 άλογα

Αλλάζει εμφάνιση στο μπροστά μέρος, οι προβολείς & τα φώτα ημέρας «σπάνε» σε δύο

Το Hyundai Ioniq 6, το ηλεκτρικό sedan της κορεατικής μάρκας ετοιμάζεται για την ανανέωσή του, η οποία θα φέρει σημαντικά διαφορετική εμφάνιση, τουλάχιστον στο εμπρός μέρος του. Το facelift Ioniq 6 έχει «εντοπιστεί» καμουφλαρισμένο στους δρόμους της Ευρώπης, φαίνεται όμως πως οι σχεδιαστικές αλλαγές του θα είναι αρκετά έντονες. Μεγαλύτερη όλων είναι η νέα διάταξη των προβολέων, οι οποίοι πλέον θα «σπάνε». Στο υπάρχον Hyundai Ioniq 6 τα μπροστινά φωτιστικά σώματα έχουν ενιαία διάταξη, κάτι που θα αλλάξει στο ανανεωμένο μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα, οι προβολείς «σπάνε» σε δύο με τα φώτα ημέρας να «πέφτουν» στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, ακριβώς κάτω από τη γραμμή του καπό, θυμίζοντας αρκετά και το «πρόσωπο» του Hyundai Kona. Στο coupe πίσω μέρος δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες αλλαγές, αν και πάλι περιμένουμε ένα κάποιο φρεσκάρισμα στους LED προβολείς.

Με ασύρματη συνδεσιμότητα Apple CarPlay & Android Auto

Στο εσωτερικό, τώρα, υπάρχει σιγουριά για την τεχνολογική αναβάθμιση των παροχών του Hyundai Ioniq 6. Στο τρέχον ηλεκτρικό sedan υπάρχει μία φουτουριστική ατμόσφαιρα στην καμπίνα, με το κόκπιτ να είναι οργανωμένο γύρω από τις δύο οριζόντιες οθόνες των 12,3 ιντσών: Μία ως πίνακας οργάνων και μία για το χειρισμό του infotainment. Αυτό που θα προστεθεί είναι η ασύρματη συνδεσιμότητα με το smartphone (Apple CarPlay και Android Auto) και περιμένουμε τυχόν διαφοροποιήσεις εμφάνισης.

Θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία, για περισσότερη ηλεκτρική αυτονομία

Κατά τα άλλα, το ανανεωμένου Hyundai Ioniq 6 θα πάρει μεγαλύτερη μπαταρία, όπως έχει συμβεί και με το Ioniq 5. Η συστοιχία των 77,4 kWh θα φτάσει πλέον τις 84 κιλοβατώρες, με τα κινητήρια σύνολα σταθερά στα 230 (πισωκίνητο) και 325 (4κίνητο) άλογα.

Παρουσιάζεται μέσα στο 2025, θα έχει και σπορ έκδοση Ioniq 6 N με 650 άλογα

Πέραν των συμβατικών εκδόσεων, βέβαια, το παρών θα δώσει και μία σπορ ολοκαίνουργια επιλογή, το Hyundai Ioniq 6 N. Το «καυτό» ηλεκτρικό sedan θα δανειστεί το σύνολο του Hyundai Ioniq 5 N (2 ηλεκτρικά μοτέρ 650 ίππων και 770 Nm ροπής), αλλά και το N e-Shift -όπως λέει την λειτουργία αυτή η Hyundai-, την τεχνολογία που προσομοιώνει τη συμπεριφορά του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων N DCT. Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα θα δούμε μέσα στο 2025, όταν γίνει και η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου.

KIA
NISSAN