ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ανανεώθηκε και παρουσιάστηκε το MINI Cooper Cabrio

1.155 Επισκέψεις στο άρθρο (9/10/2024)
Ανανεώθηκε και παρουσιάστηκε το MINI Cooper Cabrio
15 Φωτογραφίες »

- Ένα από τα λίγα κάμπριο που συνεχίζουν.
- Σε 15 δευτερόλεπτα ανοίγει η οροφή.
- Η στρογγυλή οθόνη 9,4 ιντσών ξεχωρίζει στην καμπίνα.
- Με 2λιτρο μοτέρ σε τρεις εκδόσεις.

Ένα από τα λίγα κάμπριο που συνεχίζουν

Το ανανεωμένο MINI Cooper Cabrio έκανε επίσημη πρεμιέρα, συνεχίζοντας να αποτελεί μία από τις - λιγοστές - επιλογές που υπάρχουν στην κατηγορία των ανοιχτών αυτοκινήτων. Το φρεσκαρισμένο μοντέλο έφτασε με νέα εξωτερική σχεδίαση, αναβαθμισμένο πακέτο τεχνολογίας, νέο εσωτερικό και τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων.  

Σε 15 δευτερόλεπτα ανοίγει η οροφή

Στο εξωτερικό μέρος, κυριαρχεί η οκταγωνική μάσκα, με τον μικρό αισθητήρα ραντάρ να βρίσκεται στην οριζόντια φάσα. Οι προβολείς LED με τρεις διαφορετικές φωτεινές υπογραφές διατίθενται στάνταρ, την ώρα που τα στρογγυλεμένα πίσω φώτα του προηγούμενου μοντέλου παραμένουν αλλά με νέα δομή εσωτερικά. Μάλιστα, μπορούν να εξατομικευτούν μέσα από την καμπίνα για να δείχνουν διαφορετικές υπογραφές φωτισμού, όπως ισχύει και για το μπροστινά φώτα. Από κει και πέρα, υπάρχουν νέα χρώματα, ζάντες και σήματα. Αναφορικά με την μαλακή οροφή, μπορεί να ανοίξει μέσα σε 18 δευτερόλεπτα σε ταχύτητες έως και 30 χλμ./ώρα., ενώ 15 δευτερόλεπτα απαιτούνται για να κλείσει.

Η στρογγυλή οθόνη 9,4 ιντσών ξεχωρίζει στην καμπίνα

Η καμπίνα, υιοθετεί την μινιμαλιστική προσέγγιση που είδαμε και στο hatchback. Η στρογγυλή οθόνη OLED 9,4 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό είναι το βασικό χαρακτηριστικό. Η οθόνη αυτή φιλοξενεί το infotainment, ενώ δείχνει και βασικές πληροφορίες, όπως την ταχύτητα, τη στάθμη του καύσιμου και τις οδηγίες πλοήγησης. Τα μοντέλα των υψηλότερων εκδόσεων διαθέτουν επιπλέον head-up display μπροστά από το τιμόνι, συμβάλλοντας στο να επανέλθουν ορισμένες από αυτές τις πληροφορίες στο μάτι του οδηγού.  Κάτω από αυτή την οθόνη  βρίσκεται ένας απλός πίνακας ελέγχου που ενσωματώνει και τον επιλογέα ταχυτήτων.

Η εκτεταμένη χρήση υφασμάτων με ανάγλυφη υφή και τα διάτρητα δερμάτινα καθίσματα προσπαθούν να δώσουν μία... νότα πολυτέλειας και μπορούν να παραγγελθούν σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις, από πολύ ανοιχτές έως πολύ σκούρες.

Με 2λιτρο μοτέρ σε τρεις εκδόσεις

Το ανανεωμένο MINI Cooper Cabrio θα προσφέρεται παγκοσμίως με τρεις τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης. Το βασικό μοντέλο θα φοράει το υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων της BMW, που αποδίδει 163 άλογα και μέγιστη ροπή 250 Nm. Επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 8,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι στα 220 χλμ./ώρα. Ακολουθεί το MINI Cooper S με 204 άλογα και μέγιστη ροπή 300 Nm. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 6,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 237 χλμ./ώρα. Τέλος, αναμένουμε να ντεμπουτάρει και η έκδοση John Cooper Works που θα έρθει σύντομα με περισσότερη ισχύ από τον ίδιο κινητήρα 2,0 λίτρων.

Autotriti.gr
NISSAN