ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Volkswagen Tayron: Πρεμιέρα με έως 7 θέσεις και 272 ίππους

1.821 Επισκέψεις στο άρθρο (9/10/2024)
Volkswagen Tayron: Πρεμιέρα με έως 7 θέσεις και 272 ίππους
10 Φωτογραφίες »

- Το δεύτερο μεγαλύτερο SUV της VW στην Ευρώπη.
- Σχεδίαση α λα Tiguan με φωτιζόμενα λογότυπα.
- Ήπια υβριδικό ή Plug-in υβριδικό με βενζίνη και diesel.
- Σε τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις.

Το δεύτερο μεγαλύτερο SUV της VW στην Ευρώπη

Το ντεμπούτο του έκανε το Volkswagen Tayron. Ο λόγος για το δεύτερο μεγαλύτερο SUV της γερμανικής μάρκας στην Ευρώπη, μετά το Touareg, το οποίο έρχεται ως ο αντικαταστάτης του Tiguan Allspace. Ως εκ τούτου, το VW Tayron έρχεται να τοποθετηθεί ανάμεσα στα Touareg και Tiguan στην γκάμα της μάρκας, έχοντας τη δυνατότητα να εξοπλιστεί (προαιρετικά) και με τρίτη σειρά καθισμάτων για να φιλοξενήσει επτά επιβάτες.

Σχεδίαση α λα Tiguan με φωτιζόμενα λογότυπα

Το νέο Volkswagen Tayron έχει μήκος 4.770 χιλιοστά, ενώ το μεταξόνιό του εκτείνεται στα 2.791 χιλιοστά. Το πλάτος του είναι στα 1.852 χιλιοστά, ενώ το ύψος του σταματά στα 1.660 χιλιοστά.

Σχεδιαστικά ακολουθεί τα χνάρια του Tiguan, έχοντας ως χαρακτηριστικά γνωρίσματα της δύο LED φωτιζόμενες μπάρες μπροστά και πίσω, οι οποίες φωτίζουν και το λογότυπο της μάρκας στα δύο άκρα. Τα φωτιστικά σώματα είναι με τη σειρά τους τεχνολογίας LED, ενώ από κει και πέρα παρατηρούμε την φαρδιά γρίλια στον μπροστινό προφυλακτήρα, τα προστατευτικά πλαστικά στις καμάρες των τροχών, αλλά την μεγάλη πίσω πόρτα, που δίνει πρόσβαση στο χώρο των αποσκευών.

Ξεπερνά τα 2.000 λίτρα ο χώρος αποσκευών

Μιλώντας για το πορτμπαγκάζ, η χωρητικότητά του κυμαίνεται από 345 λίτρα για το 7θέσιο μοντέλο έως και 885 λίτρα για την έκδοση με δύο σειρές καθισμάτων. Όταν το πίσω κάθισμα διπλωθεί τότε ο χώρος αυξάνεται στα 2.090 λίτρα για το 5θεσιο μοντέλο και στα 1.905 λίτρα για το 7θέσιο μοντέλο. Να σημειωθεί πως οι χώροι αυτοί μειώνονται (705 λίτρα και 1.915 λίτρα με το πίσω κάθισμα διπλωμένο) στην Plug-in υβριδική έκδοση λόγω της παρουσίας της μπαταρίας. Το ηλεκτροκίνητο Tayron θα πωλείται αυστηρά με δύο σειρές καθισμάτων.    

Ήπια υβριδικό ή Plug-in υβριδικό με βενζίνη και diesel

Το νέο Tayron θα προσφέρεται ως ήπια υβριδικό και plug-in υβριδικό, με βενζίνη και diesel. Όλα τα plug-in υβριδικά Tayron διαθέτουν αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με έξι ταχύτητες, ενώ με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων εξοπλίζονται τα ήπια υβριδικά μοντέλα.

Στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο ήπια υβριδικός υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων με ισχύ 150 ίππων και 250 Nm ροπής. Το μοτέρ μπορεί να λειτουργήσει με δύο μόνο κυλίνδρους για εξοικονόμηση καυσίμου όταν δεν απαιτείται επιπλέον ισχύς. Ακολουθεί ο diesel κινητήρας 2,0 λίτρων με ίδια ισχύ (150 ίππων) αλλά ροπή στα 360 Nm, αλλά και σε τετρακίνηση έκδοση με 193 ίππους με 400 Nm ροπής. Η VW θα πουλήσει επίσης το Tayron με δύο 2λιτρους κινητήρες βενζίνης (2.0 TSI), ο ένας με 204 ίππους και 320 Nm ροπής και ο άλλος με 262 ίππους και 400 Nm ροπής. Αμφότερα τα μοντέλα με τον 2λιτρο κινητήρα βενζίνης θα προσφέρονται και σε 4κίνητη επιλογή.

Σε ότι αφορά τις δύο Plug-in υβριδικές επιλογές, αυτές προσφέρουν συνδυαστικά 204 ή 272 ίππους. Και στις δύο περιπτώσεις, το σύστημα συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία 19,7 kWh. Τα τελικά στοιχεία απόδοσης δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά στο μικρότερο Tiguan θα διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία 100 χιλιομέτρων. Σε συνδυασμό με τη δεξαμενή βενζίνης, ένα Tayron eHybrid μπορεί να καλύψει περίπου 850 χιλιόμετρα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
NISSAN