Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
7 φωτογραφίες »

Τα νέα, ελαφρύτερα έμβολα προσφέρουν 30 επιπλέον άλογα στην 911 GT2 RS.

Από 3D εκτυπωτή τα πιστόνια της Porsche 911 GT2 RS

1.694 Επισκέψεις στο άρθρο (14/7/2020)

Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται και κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα. Η αλλαγή αυτή περνάει και στα εξαρτήματα με την Porsche να ανακοινώνει πως χρησιμοποιεί την τρισδιάστατη εκτύπωση για να κατασκευάσει τα πιστόνια της 911 GT2 RS.


Αυτή είναι η πρώτη φορά που η GT2 RS χρησιμοποιεί τρισδιάστατα έμβολα και όπως αναφέρει η Porsche διαθέτουν αρκετές καινοτομίες που η συμβατική διαδικασία κατασκευής δεν θα επέτρεπε. Η γερμανική φίρμα υποστηρίζει πως μπόρεσε να μειώσει το βάρος κάθε πιστονιού κατά 10% ενώ ενσωματώνει επίσης έναν κλειστό αγωγό ψύξης για βελτιωμένη απόδοση, κάτι που δεν ήταν δυνατό στα τυπικά έμβολα.
 
Τα νέα, ελαφρύτερα έμβολα επιτρέπουν στον κινητήρα να λειτουργεί γρηγορότερα και με χαμηλότερα φορτία θερμοκρασίας, οδηγώντας έτσι σε αύξηση της ιπποδύναμης κατά 30 ίππους.
 
Μιλώντας πιο αναλυτικά για τα 3D έμβολα της GT2 RS, η μάρκα αναφέρει πως τα κατασκευάζει χρησιμοποιώντας τη διαδικασία σύντηξης μετάλλων, όπου μέσω λέιζερ θερμαίνεται και λιώνει το κατάλληλο υλικό δίνοντας του παράλληλα το απαραίτητο σχήμα. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Porsche  κάνει χρήση της τρισδιάστατης εκτύπωσης σε κάποιο εξάρτημα. Τον Μάιο, τμήματα των καθισμάτων των 911 και 718 κατασκευάστηκαν εν μέρει χρησιμοποιώντας εκτύπωση 3D. Παράλληλα η Porsche Classic χρησιμοποιεί επίσης την τεχνική για τη δημιουργία ανταλλακτικών που δεν είναι πλέον στην παραγωγή.
 
Όπως φαίνεται η 3D εκτύπωση μπαίνει ολοένα και περισσότερο στην παραγωγική διαδικασία ενός αυτοκινήτου και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να το κάνει και τα επόμενα χρόνια.

Mercedes
NOS AXIZEI