ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Οι όλο και πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων έχουν οδηγήσει αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες στην λύση της υπετροφοδότησης είτε σε κινητήρες βενζίνης είτε σε diesel.

Οι όλο και πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων έχουν οδηγήσει αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες στην λύση της υπετροφοδότησης είτε σε κινητήρες βενζίνης είτε σε diesel.

Η μοναδικότητα της Aston

1.932 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2016)

Μελετημένος και σχεδιασμένος από την ίδια την Aston Martin σε συνεργασία με την Mercedes-AMG, ο νέος 12 κύλινδρος κινητήρας σε διάταξη V είναι ο πιο δυνατός κινητήρας που φορέθηκε ποτέ από το εργοστάσιο σε DB. Θα παραμείνει "πιστή στις ρίζες" της;

Κάποιες μάρκες δίκυκλων μηχανών ή αυτοκινήτων, έχουν κατοχυρώσει τον ήχο των οχημάτων τους, ώστε να παραμείνει δικό τους χαρακτηριστικό γνώρισμα, αναγνωρίσιμο από τον κόσμο. Επίσης μάρκες αυτοκινήτων τις έχουμε συνδυάσει με συγκεκριμένη ακουστική χροιά, σε τέτοιο σημείο ώστε από τον ήχο να ξέρουμε ακριβώς τι μάρκα ή γενιάς είναι.
Αυτό ακριβώς ισχύει και για premium μάρκες όπως η Aston Martin, έχοντας για χρόνια χαρακτηριστική ακουστικότητα στους κινητήρες της. Τι γίνεται όμως τώρα που στην νέα DB11 θα φορεθεί κινητήρας της Mercedes-AMG;
Η ίδια η Aston Martin παραδέχεται, πως στις όλο και αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων που θεσπίζονται, είναι δύσκολο να εναρμονιστούν μεγάλου κυβισμού ατμοσφαιρικοί κινητήρες, που κατά κόρον εφοδιάζουν premium εταιρίες αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Αν παραμείνουν σε ατμοσφαιρική μορφή, θα πρέπει να μειωθούν αρκετά τα κυβικά τους, μειώνοντας κατά πολύ τις επιδόσεις τους και κατ επέκταση το κύρος της κάθε εταιρίας.
Η εύκολη λύση για να υπάρξει εναρμόνιση με την νομοθεσία περί ρύπων αλλά ταυτόχρονα μεγάλες ιπποδυνάμεις είναι η προσθήκη υπερτροφοδότησης. Αυτό το μοτίβο ακολουθείται και από την Aston Martin, επιλέγοντας κινητήρα δια χειρός Mercedes-AMG. Ο ήχος του όμως δεν θα διαφέρει;
Η εταιρία διαμηνύει πάντως πως δεν πρέπει να ανησυχούν οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες της, μιας που η μελωδία του κινητήρα της θα παραμείνει ανέπαφη, και στα χνάρια που ήδη χαράχθηκαν από τους προηγούμενης γενιάς κινητήρες της, μένοντας πιστή στην χαρακτηριστική ακουστικότητα της.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

HUYNDAI
NISSAN