Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Την είδηση έκανε γνωστή από το βήμα της Βουλής ο Κωστής Χατζηδάκης.

Αυξάνονται οι επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα

11.099 Επισκέψεις στο άρθρο (22/7/2020)

Τις επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνει η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στη Βουλή των Ελλήνων ο αρμόδιος Υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης.


Η αναβάθμιση των κινήτρων ξεκινά από την επιδότηση για τα Ι.Χ, όπου από το 15% αυξάνεται στο 20% μέχρι 30.000 ευρώ, ενώ το υψηλότερο όριο που μπαίνει θα φτάνει τις 6.000 ευρώ έναντι 5.500 που ίσχυε αρχικά. Για τα οχήματα που κοστίζουν πάνω από 30.000 ευρώ η επιδότηση θα φτάσει το 15% έναντι του 10% που όριζε σε πρώτη φάση το σχέδιο νόμου. 
 
Παράλληλα, για τους επαγγελματίες, η αγορά ή  η μίσθωση ταξί θα λάβει επιδότηση 25% και με «ταβάνι» τα 6000 ευρώ, ενώ όπως προβλέπεται επιδοτούνται τα ηλεκτρικά σκούτερ με 20% και τα ποδήλατα με 40% με μάξιμουμ τα 800 ευρώ. Παρόντα είναι και τα  φορολογικά κίνητρα, καθώς το ποσό που θα δαπανάται για  την αγορά ηλεκτρικού ποδήλατου και σκούτερ θα εκπίπτει από την φορολογία κατά 50%, ποσοστό που στα νησιά θα φθάνει στο 70%.
 
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής με αφορμή τη βελτίωση των κινήτρων για αγορά ηλεκτρικού οχήματος είπε μεταξύ άλλων: «Υπολογίζουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις με τα νέα αυξημένα και ενισχυμένα κίνητρα στη πράξη η μείωση της τιμής ηλεκτροκίνητου μέσου θα φθάνει μέχρι 35%. Αυτό είναι στη πράξη πράσινη πολιτική ατζέντα».

fiat
EPEKTASI EGGYHSHS