Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Αυξήθηκε 23% η τιμή της 95άρας βενζίνης σε σχέση πέρυσι

Αυξήθηκε 23% η τιμή της 95άρας βενζίνης σε σχέση πέρυσι

4.039 Επισκέψεις στο άρθρο (16/2/2022)

Κατά 23% έχει αυξηθεί η τιμή της 95άρας βενζίνης στην Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι ενώ παρόμοια αύξηση παρουσιάζει τόσο η τιμή της 100άρας όσο και αυτή του πετρελαίου κίνησης.

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων σε όλη την Ελλάδα

Στα ύψη έχουν φτάσει οι τιμές των υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα λόγω της κρίσης στην Ουκρανία. Οι διεθνείς τιμές των καυσίμων έχουν πάρει την ανιούσα, αφού η τιμή του πετρελαίου έχει φτάσει γύρω στα 95 δολάρια ανά βαρέλι και ίσως αυξηθεί ακόμη και στα 100 δολάρια. Η αύξηση των διεθνών τιμών σε συνδυασμό με τους μεγάλους κρατικούς φόρους, έχουν εκτοξεύσει σε πολλές φορές περιοχές της χώρας την τιμή της 95άρας βενζίνης ακόμη και πάνω από τα 2 ευρώ/λίτρο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στο 1,87 ευρώ/λίτρο η μέση τιμή της βενζίνης, στο 1,61 το diesel

Σύμφωνα με το καθημερινό δελτίο επισκόπησης των τιμών στα υγρά καύσιμα, η μέση τιμή της 95άρας αμόλυβδης στην χώρα μας φτάνει το 1,87 ευρώ/λίτρο, αυτή των 100 οκτανίων έχει περάσει τα 2 ευρώ/λίτρο (2,02) ενώ το diesel κίνησης κατά μ.ο διατίθεται με τιμή 1,61 ευρώ/λίτρο. Χαρακτηριστικό είναι πως ένα χρόνο πριν, ο μέσος όρος της 95άρας βενζίνης ήταν 1,52 ευρώ/λίτρο (+23% σε σχέση με πέρυσι).

Οι περιοχές της Ελλάδας με υψηλότερες τιμές

Οι νομοί της Ελλάδας με την ακριβότερη βενζίνη είναι αυτοί των Δωδεκανήσων με 2,011 ευρώ/λίτρο και των Κυκλάδων με 2,072 ευρώ/λίτρο, ενώ τιμές πάνω από το 1,9 ευρώ/λίτρο θα βρούμε στους νομούς Αιτωλοακαρνανία, Ηρακλείου Κρήτης, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Λασιθίου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Ρέθυμνου, Σάμου, Φωκίδας, Χανίων και Ευρυτανίας. Όσον αφορά στην 100άρα αμόλυβδη πρέπει να σημειώσουμε πως στο σύνολό τους οι νομοί της Ελλάδας έχουν κατά μ.ό τιμές πάνω των 2 ευρώ/λίτρο με εξαίρεση τους νομούς  Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Πέλλης, Πρεβέζης, Σερρών και Φλωρίνης.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
MB PRO AFTER SALES HROES KALOKAIRIOY