ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αυτόματο ή χειροκίνητο; Ρωτήσαμε και εσείς βγάλατε νικητή!

 Σχολιάστε 
(25/10/2024)
Αυτόματο ή χειροκίνητο; Ρωτήσαμε και εσείς βγάλατε νικητή!
2 Φωτογραφίες »

- Στην Ελλάδα το χειροκίνητο αποτελούσε για πολλά χρόνια τον κανόνα
- Πλέον τα αυτόματα αρέσουν & πουλάνε και υπάρχει λόγος
- Kάναμε gallop στο Facebook & τα αυτόματα πήραν υπερδιπλάσιες ψήφους
- Το δοκίμασαν και τώρα πίνουν νερό στο όνομά του

Στην Ελλάδα το χειροκίνητο αποτελούσε για πολλά χρόνια τον κανόνα

Όσοι ξεκίνησαν να οδηγούν στην Ελλάδα πριν από 20 και πλέον χρόνια, σίγουρα το έκαναν σε χειροκίνητο. Επί δεκαετίες τα περισσότερα αυτοκίνητα στη χώρα ήταν χειροκίνητα, ενώ με αυτόματο κιβώτιο θα έβρισκε κανείς κυρίως αυτοκίνητα εισαγωγής (πχ. ΗΠΑ) ή μεγάλα και ακριβά αυτοκίνητα πολλών κυβικών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα αυτόματα θεωρούνταν από πολλούς για… «αμερικανάκια».
 

Πλέον τα αυτόματα αρέσουν & πουλάνε και υπάρχει λόγος

Αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, καθώς όλο και περισσότεροι οδηγοί στην Ελλάδα προτιμούν αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο. Σε αυτό βοήθησαν αρκετοί παράγοντες. Αρχικά σήμερα, τα περισσότερα νέα μοντέλα είναι διαθέσιμα και με αυτόματο κιβώτιο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει καν χειροκίνητη επιλογή. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως φουλ υβριδικά και ηλεκτρικά έρχονται μόνο με αυτόματο κιβώτιο που την περασμένη χρονιά κάλυψαν το 20% των συνολικών πωλήσεων.
 


Από την άλλη, οι περισσότεροι οδηγοί περνούν καθημερινά πολλές ώρες στην κίνηση των πόλεων με τα συνεχή «σταμάτα-ξεκίνα», όπου το αυτόματο κιβώτιο δίνει ρεσιτάλ με την ευκολία που προσφέρει. Και σε όλα αυτά μην ξεχνάμε πως τα περισσότερα αυτοκίνητα επιδόσεων σήμερα προσφέρονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο!
 

Kάναμε gallop στο Facebook & τα αυτόματα πήραν υπερδιπλάσιες ψήφους

Σε σχετική ερώτηση που κάναμε λοιπόν στο Facebook του AutoΤρίτη, ψήφισαν συνολικά 340 άτομα. Το αποτέλεσμα μας προκάλεσε μια κάποια έκπληξη καθώς πολύ περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους, προτίμησαν τα αυτόματα κιβώτια. Πιο συγκεκριμένα 236 άτομα έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στα αυτόματα δηλαδή το 70%, ενώ 105 ψήφισαν υπέρ των χειροκίνητων.
 

Το δοκίμασαν και τώρα πίνουν νερό στο όνομά του

Η αλλαγή αυτή στις προτιμήσεις του κοινού δεν είναι τυχαία. Οι τεχνολογίες στα αυτόματα κιβώτια έχουν κάνει άλματα προόδου την τελευταία 20ετία. Παλιότερα τα αυτόματα εκτός από δύσχρηστα και αργά στις αλλαγές ταχυτήτων, ήταν και ιδιαίτερα ζημιάρικα. Σήμερα, οι αλλαγές γίνονται πολύ πιο γρήγορα και αθόρυβα, ενώ τόσο η αξιοπιστία όσο και η τεχνογνωσία των συνεργείων έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ.

Τα παραπάνω φαίνονται από πολλά σχόλια στη σχετική δημοσίευση στο Facebook. Πιο συγκεκριμένα πολλοί ήταν εκείνοι που δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την εμπειρία του αυτόματου και μετανιωμένοι που παλιότερα το αντιπαθούσαν.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
fiat
Audi