ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ποιο Full Hybrid οικογενειακό SUV: Ford Kuga ή Renault Arkana;

 Σχολιάστε 
3.742 Επισκέψεις στο άρθρο (25/10/2024)
Ford Kuga ή Renault Arkana: Συγκριτικό σε δύο υβριδικά οικογενειακά SUV
2 Φωτογραφίες »

Ford Kuga ή Renault Arkana: Συγκριτικό σε δύο υβριδικά οικογενειακά SUV

- Με το Kuga χρειάζεσαι 250 ευρώ λιγότερα για βενζίνες τον χρόνο
- Το Arkana είναι 3.000+ ευρώ φθηνότερο (από 34.690 ευρώ)
- Το Kuga έχει πιο ευρύχωρη καμπίνα και συρόμενο πίσω κάθισμα
- Το Arkana έχει καλύτερα φρένα, ακινητοποιείται σε 37,3 μέτρα

Με το Kuga χρειάζεσαι 250 ευρώ λιγότερα για βενζίνες κάθε χρόνο

Τα υβριδικά μοντέλα κατέχουν πλέον ένα σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά γιατί έχουν το πλεονέκτημα της χαμηλής κατανάλωσης μέσα στην πόλη (δλδ. την καθημερινότητα) και παράλληλα δεν χρειάζεται να φορτίσουν στη πρίζα όπως τα Plug-in υβριδικά και τα ηλεκτρικά. Δύο SUV με full υβριδικό σύνολο (υπάρχουν τα mild hybrid που θα βρείτε εδώ που διαφέρουν) είναι τα ανανεωμένα Fοrd Kuga και Renault Arkana. Ας δούμε πως συγκρίνονται μεταξύ τους.

Αρχικά, το σύστημα του Fοrd Kuga αποτελείται από έναν 2,5λιτρο κινητήρα, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μικρή μπαταρία αποδίδοντας 180 άλογα. To Renault Arkana από την άλλη έχει 1.600άρη κινητήρα, 2 μοτέρ και συνδυαστικά αποδίδει 145 άλογα. Εκτός της διαφοράς σε ιπποδύναμη, το Kuga κερδίζει σε κατανάλωση αφού καίει λιγότερο μέσα στην πόλη (4,8 λτ. αντί 5,2 λτ.), αλλά και στο ταξίδι (5,5 αντί 7,3 λτ. στο ταξίδι).

Το Arkana είναι 3.000+ ευρώ φθηνότερο (από 34.690 ευρώ)

Το υβριδικό Renault Arkana E-Tech με τα 145 άλογα προσφέρεται στην εξοπλιστική έκδοση Techno με τιμή εκκίνησης τα 34.690 ευρώ, είναι δηλαδή πάνω από 3.000 ευρώ πιο φθηνό από το φουλ υβριδικό Kuga στην βασική έκδοση Titanium που ξεκινάει από 37.837 ευρώ. Εκτός από την χαμηλότερη τιμή, έχει το πλεονέκτημα πως δεν πληρώνει φόρο πολυτελείας ούτε τεκμήριο σε αντίθεση με το Kuga (λόγω του 2,5 λίτρων μοτέρ).

Το Kuga έχει πιο ευρύχωρη καμπίνα και συρόμενο πίσω κάθισμα

Στο κομμάτι των χώρων το Kuga έχει το «πάνω χέρι» γιατί έχει μεγαλύτερο πίσω κάθισμα (1.405 χλστ. αντί 1.375 χλστ. του Arkana) που φιλοξενεί πιο άνετα τρεις ενήλικες επιβάτες. Παράλληλα προσφέρει περισσότερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών (19 εκ. αντί για 17,5) και τα κεφάλια (6,2 αντί 2,5 εκ.). Αυτό σημαίνει ότι το Kuga θα χωρέσει επιβάτες ακόμη και με 1,87 ύψος, ενώ στο Arkana θα χρειαστεί να σκύψεις αν έχεις ύψος πάνω από 1,80 λόγω της coupe οροφής.
Τέλος, από πλευράς πορτ-μπαγκάζ, το Kuga έχει χωρητικότητα 536 λίτρα, 60 λίτρα περισσότερα από το Arkana, ενώ χάρη στο συρόμενο πίσω κάθισμα, ο διαθέσιμος χώρος μπορεί να μεγαλώσει περισσότερο.

Το Arkana έχει καλύτερα φρένα, ακινητοποιείται σε 37,3 μέτρα

Όσον αφορά το φρενάρισμα από τα 100 χλμ./ώρα το Arkana είναι πιο αποτελεσματικό, καθώς, σύμφωνα με τις μετρήσεις , το coupe SUV της Renault ακινητοποιείται από τα 100 χλμ./ώρα σε 37,3 μέτρα, την ώρα που η αντίστοιχη επίδοση του Kuga είναι 41,2 μέτρα. Και τα δύο μοντέλα, αξίζει να σημειώσουμε πως εξοπλίζονται με μια πλήρη σουίτα από συστήματα ασφαλείας και πολλούς αερόσακους που εξασφαλίζουν την σωματική ακεραιότητα όλων των επιβατών τους.
 

Διαβάστε αναλυτικά τη συγκριτική δοκιμή των υβριδικών Ford Kuga και Renault Arkana

Σελίδα 2Εσωτερικό: Στιβαρά και εργονομικά, έχει μεγαλύτερες οθόνες το Kuga
Σελίδα 3Κινητήρες: Επιταχύνει πιο γρήγορα το πιο ισχυρό Kuga
Σελίδα 4Στον δρόμο: «Σιδερώνουν» τις λακκούβες
Σελίδα 5Η γνώμη μας & Τεχνικά Χαρακτηριστικά
FORD
ESPRINTER 5 THINKS