Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Βελτιωμένη Supra με τον θρυλικό 2JZ & 1.000 PS (+video)

2.240 Επισκέψεις στο άρθρο (3/2/2021)

Εκρηκτική εμφάνιση και πανίσχυρο κινητήρα 1.000 ίππων διαθέτει η βελτιωμένη Toyota Supra της Λετονικής HGK Racing Team.

Μετά από 12 μήνες εξέλιξης, η βελτιωμένη εκδοχή της Toyota Supra είναι γεγονός. Η HGK Racing Team αποκάλυψε το αναβαθμισμένο drift car παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα τόσο σε επίπεδο design όσο και στο μηχανικό σύνολο. Βάση της ομάδας που εδρεύει στην Ρίγα της Λετονίας αποτέλεσε μία κλασική Mk5 Supra, η οποία στην συνέχεια δέχτηκε τεράστιες αναβαθμίσεις. 

Πρώτα από όλα, η ματιά του θεατή «πέφτει» στην στον συνδυασμό διχρωμίας κίτρινου και πράσινου. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο με αποκλειστική χρήση μείγματος από ίνες άνθρακα και Kevlar, μέσω του οποίου αφενός προκύπτει η «φρέσκια» αισθητική εικόνα, αφετέρου εξασφαλίζεται ότι το πλαίσιο είναι αρκετά ισχυρό αλλά και ελαφρύ. Επιπρόσθετα, βλέπουμε βελτιωμένους θόλους στους μπροστά και στους πίσω τροχούς, διευρυμένα side skirts, μοναδικά σχεδιασμένο πίσω μέρος και μπροστινό άκρο που έγινε ειδική παραγγελία. Σημαντικό πλεονέκτημα της βελτιωμένης Toyota Supra η διατήρηση του βάρους στα ίδια κιλά, κάτι που βοήθησε και η αντικατάσταση των γυάλινων παραθύρων με Lexan, ενώ και το εσωτερικό έχει δεχτεί τροποποιήσεις με το ταμπλό να είναι πλέον κατασκευασμένο από carbon.

Προχωρώντας σε πιο τεχνικές λεπτομέρειες, η HGK Racing Team εξόπλισε το αυτοκίνητό της με διαφορετικό σύστημα ανάρτησης, ισχυρά φρένα Wilwood και νέα κολόνα τιμονιού. Οι μεγάλες τροποποιήσεις, φυσικά, εντοπίζονται στο κινητήριο σύνολο. Πιο συγκεκριμένα, οι Λετονοί άφησαν στην άκρη τον εξακύλινδρο 3 λίτρων κινητήρα της BMW και εγκατέστησαν τον θρυλικό 2JZ-GTE της Toyota με δύο τουρμπίνες και μια σειρά από βελτιώσεις. Αποτέλεσμα των αναβαθμίσεων είναι οι 1.000 ίπποι που... ουρλιάζουν κάτω από το καπό. Όσον αφορά, τέλος, το σύστημα κίνησης, το σειριακό κιβώτιο της Samsonas στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Δείτε το βίντεο:
 

Toyota
TI YOKOHAMA AGORAZO