Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το νέο Peugeot E-408 ντεμπουτάρει στις 2 Οκτωβρίου

(25/9/2024)
Το νέο Peugeot E-408 ντεμπουτάρει στις 2 Οκτωβρίου

- Η πρώτη εικόνα teaser δόθηκε στη δημοσιότητα.
- Πιθανότατα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και 156 άλογα.
- Αυτονομία περίπου στα 410 χλμ.
- Με την έλευση του E-408 εξηλεκτρίζεται όλη η γκάμα της Peugeot.

Ντεμπούτο στις 2 Οκτωβρίου

Πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου θα κάνει το αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot E-408, το οποίο θα έρθει να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες εκδόσεις του γαλλικού fastback. Παράλληλα, η Peugeot έδωσε και μία πρώτη γεύση του μοντέλου, μέσω μίας teaser εικόνας, η οποία αποκαλύπτει ένα μέρος του αυτοκινήτου.

Η πρώτη εικόνα teaser δόθηκε στη δημοσιότητα

Κοιτώντας την εικόνα η αλήθεια είναι πως δε γινόμαστε σοφότεροι αναφορικά με τη σχεδίαση του E-408, καθώς το μοντέλο δεν αναμένεται να έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τις εκδόσεις του 408 που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ως εκ τούτου, η μόνη νέα λεπτομέρεια στην εικόνα είναι το σήμα E-408. Σημειώνεται πως αλλαγές δεν αναμένονται ούτε στην καμπίνα, όπως ισχύει και στην περίπτωση του Peugeot 308 και E-308.

Πιθανότατα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, 156 άλογα και αυτονομία περίπου 410 χλμ.

Το Peugeot 408 βρίσκεται στην ίδια πλατφόρμα με το Peugeot 308 και το Opel Astra, επομένως αναμένουμε από το E-408 να χρησιμοποιεί τον ίδιο εξοπλισμό κίνησης με το E-308 και το Astra Electric. Αυτό σημαίνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ που κινεί τους μπροστά τροχούς. Η ισχύς του θα ανέρχεται στους 156 ίππους και η ροπή του στα 270 Nm. Σε ότι αφορά την αυτονομία, αυτή αναμένεται να βρίσκεται στο φάσμα των 410 χιλιόμετρων, χάρη σε μία μπαταρία 54 kWh με χρησιμοποιήσιμη χωρητικότητα 51 kWh.

Εξηλεκτρίζεται όλη η γκάμα των μοντέλων της Peugeot

Το Peugeot E-408 θα ξεκινήσει να πωλείται στις ευρωπαϊκές αγορές πριν από το τέλος του έτους. Μάλιστα, η άφιξή του θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό ορόσημο για την Peugeot, καθώς θα σημαίνει ότι κάθε μοντέλο στην γκάμα της – συμπεριλαμβανομένης και της γκάμας των βαν - θα είναι διαθέσιμο ως αμιγώς ηλεκτρικό.  

Toyota
Autotriti.gr