Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τέλος η βενζίνη και το diesel από την πολιτεία της Ουάσιγκτον το 2030

Τέλος η βενζίνη και το diesel από την πολιτεία της Ουάσιγκτον το 2030

1.567 Επισκέψεις στο άρθρο (30/3/2022)

H πολιτεία της Ουάσιγκτον, όπως και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αποφάσισε να απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και diesel από το 2030.

Επενδύει στην ηλεκτροκίνηση η πολιτεία της Ουάσιγκτον

Η πολιτεία της Ουάσιγκτον σχεδιάζει να απαγορεύσει την πώληση των οχημάτων με κινητήρες βενζίνης και diesel έως το 2030, σύμφωνα με νομοσχέδιο που υπέγραψε πρόσφατα ο κυβερνήτης Jay Inslee.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εξαπλώνονται οι απαγορεύσεις βενζίνης και diesel

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, «όλα τα δημόσια και ιδιωτικά επιβατικά και ελαφρά οχήματα που θα πωλούνται από το 2030 και μετά πρέπει να είναι ηλεκτρικά οχήματα». Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία ενός συμβουλίου που θα συντονίζει τις ενέργειες για την επίτευξη του παραπάνω στόχου. Το σχέδιο ευθυγραμμίζει την πολιτεία με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αλλά την καναδική επαρχία του Κεμπέκ ενώ οι πολιτείες της Καλιφόρνια και της Νέας Υόρκης έχουν επίσης ανακοινώσει πως θα σταματήσουν να επιτρέπουν την πώληση αυτοκινήτων βενζίνης και diesel, το αργότερο έως το 2035.

«Οι μεταφορές που ονειρεύονται τα εγγόνια μας»

«Οι μεταφορές είναι η μεγαλύτερη πηγή εκπομπών αερίων που είναι υπεύθυνα για να το φαινόμενο του θερμοκηπίου στην πολιτεία μας. Δεν υπάρχει τρόπος να μιλήσουμε για την κλιματική αλλαγή χωρίς να μιλήσουμε για τις μεταφορές», δήλωσε ο Inslee, σύμφωνα με το NBC News. «Αυτό το σχέδιο θα μας απομακρύνει από το σύστημα μεταφορών που φαντάζονταν οι παππούδες μας και θα μας οδηγήσει προς το σύστημα μεταφορών που ονειρεύονται τα εγγόνια μας».

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
Citroen