2 φωτογραφίες »

Μαζί τους και ο Διευθυντής Σύνταξης του AutoΤρίτη, κ. Κώστας Καπογιάννης, που του ανέλυσε κάποια παραπάνω στοιχεία από την οδηγική εμπειρία μας με το νέο Corsa.

Nέο Opel Corsa

5.478 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2020)

Το 6ης γενιάς Opel Corsa είναι ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της χρονιάς και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει για άλλη μια φορά στις πωλήσεις της μικρής κατηγορίας. Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMP του ομίλου PSA (Peugeot-Citroen) και έχει μήκος 4,06 μέτρα (+40 χλστ. από την απερχόμενη γενιά). 
Αισθητικά προβάλλει το νέο προφίλ της Opel με δυναμικό και επιβλητικό χαρακτήρα, ενώ είναι έως και 108 κιλά ελαφρύτερο ανάλογα με την έκδοση. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία του θα διατεθεί και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με την ονομασία Corsa-e η οποία διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και μέσω των μπαταριών των 50kWh προσφέρει αυτονομία περίπου 350 χλμ. (WLTP). Οι «συμβατικές» του εκδόσεις εφοδιάζονται με τον τρικύλινδρο 1,2 λτ. υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με απόδοση μέχρι και 130 ίππους, αλλά και με τον 1,5 λτ. πετρελαιοκινητήρα με απόδοση 110 ίππους.

Mε digital αέρα και μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό 
Ιδιαίτερα σύγχρονο είναι και στο εσωτερικό του το νέο Opel Corsa με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και τη μεγάλη οθόνη στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας να κερδίζουν το ενδιαφέρον. Xάρη στην αύξηση κατά 28 χλστ. του μεταξονίου του η Opel κατάφερε μια πιο ευρύχωρη καμπίνα και μάλιστα παρά τη μείωση του ύψους αυξημένο «αέρα» για τα κεφάλια των επιβατών λόγω χαμηλότερης τοποθέτησης των καθισμάτων. Ο χώρος αποσκευών από την άλλη είναι κατά 25 λτ. μεγαλύτερος φθάνοντας στα 309 λτ..

Γεμάτο τεχνολογίες
Στο νέο Corsa, η Opel προσφέρει τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης μέχρι πρότινος γνωστά από μεγαλύτερες κατηγορίες. Χαρακτηριστικό είναι το προσαρμοζόμενο σύστημα αντιθαμβωτικού φωτισμού IntelliLux LED® matrix light, όπως και τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης αυτόνομου φρένου (στάνταρ από τη βασική), Lane Keep Assist, που επεμβαίνει στο τιμόνι αν αλλάξετε λωρίδα, προσαρμοζόμενου Cruise Control, το Flank Protection που προειδοποιεί τον οδηγό εάν μία πλευρά του αυτοκινήτου κινδυνεύει να έρθει σε επαφή με ένα αντικείμενο κατά το παρκάρισμα, αλλά και το park pilot που αναλαμβάνει τις μανούβρες στο παρκάρισμα, καθώς και κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών. Τέλος, όσοι επιθυμούν έναν «premium» αέρα, υπάρχει η επιλογή θερμαινόμενων καθισμάτων, καθώς και δερμάτινων με λειτουργία μασάζ.
 

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

citroen
KIA