Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Βγήκε στους δρόμους για δοκιμές το CUPRA Raval

(4/10/2024)
Βγήκε στους δρόμους για δοκιμές το CUPRA Raval
2 Φωτογραφίες »

- Επιθετική σχεδίαση στο εξωτερικό.
- Σπορτίφ και hi-tech η καμπίνα.
- 226 άλογα η ισχύς, 440 χιλιόμετρα η αυτονομία του.
- Από 25.000 ευρώ η τιμή του.

Σε δοκιμές στο δρόμο το CUPRA Raval

Το Raval είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που ετοιμάζει η CUPRA και καμουφλαρισμένα πρωτότυπα εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στους γερμανικούς δρόμους να πραγματοποιούν δοκιμές. Το βαρύ καμουφλάζ είναι η αλήθεια πως κρύβει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά, όμως έχοντας μία πρώτη οπτική από το πρωτότυπο, φαίνεται πως το μοντέλο παραγωγής θα είναι πολύ κοντά σε εμφάνιση.  

Είναι γεγονός πως η CUPRA ξεχωρίζει για το σπορ και επιθετικό στυλ στη σχεδίαση και το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του Raval δεν αποτελεί εξαίρεση. Από τις εικόνες μπορούμε να αντιληφθούμε πως το μοντέλο διαθέτει ένα διαχύτη ενσωματωμένο στον πίσω προφυλακτήρα και μια μεγάλη μπροστινή μάσκα, συνοδευόμενη από τριγωνικούς προβολείς.

Σπορτίφ και hi-tech η καμπίνα

Εικόνες από την καμπίνα του Raval δεν έχουν κυκλοφορήσει. Αν βασιστούμε σε αυτές του πρωτότυπου τότε το ηλεκτρικό αδερφάκι του CUPRA Born θα εξοπλίζεται με δύο ψηφιακές οθόνες, μοντέρνο και πολυλειτουργικό τιμόνι με επίπεδο κάτω μέρος, αλλά και σπορτίφ καθίσματα.

226 άλογα η ισχύς, 440 χιλιόμετρα η αυτονομία του

Η ισπανική μάρκα δεν έχει δώσει πληροφορίες για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ωστόσο το πιθανότερο είναι πως πηγή ισχύος θα είναι ένα ηλεκτρικό μοτέρ 226 ίππων, το οποίο θα κινεί τους μπροστινούς τροχούς. H ηλεκτρική του αυτονομία θα φτάνει περίπου τα 440 χιλιόμετρα, ενώ όσον αφορά τις επιδόσεις, το αυτοκίνητο θα μπορεί να πετύχει το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα.

Στο Martorell η κατασκευή του

Το CUPRA Raval θα παράγεται στο κεντρικό εργοστάσιο της SEAT στο Martorell. Η εταιρεία θα επενδύσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου από την εσωτερική καύση στην ηλεκτροκίνηση και θα παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025 με βάση την πλατφόρμα Small MEB του Ομίλου Volkswagen, στην οποία θα βασίζεται και το Raval. Το αρχικό κόστος απόκτησης του Raval φημολογείται πως θα ξεκινά με κατώτατο όριο τις 25.000 ευρώ.

Mercedes
20YEARS BEST SELLERS