Τιμές με Leasing

Γιατί είναι σημαντικό το Elk Test & πόσα χρήματα επενδύουν οι εταιρείες στην εξέλιξη των αυτοκινήτων τους;

 Σχολιάστε 
34.914 Επισκέψεις στο άρθρο (28/6/2024)
Γιατί είναι σημαντικό το Elk Test & πόσα χρήματα επενδύουν οι εταιρείες στην εξέλιξη των αυτοκινήτων τους;

Η βελτίωση ενός αυτοκινήτου στο Elk test (τεστ αποφυγής κινδύνου), κατά 1 χλμ. μόνο, κοστίζει 200 εκατομμύρια ευρώ στον κατασκευαστή

Αν σου έλεγαν ότι στα ίδια λεφτά δύο λάστιχα φρενάρουν με 1 μέτρο διαφορά, εσύ ποιο θα αγόραζες; Η απάντηση είναι προφανής.

 
Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με το 1 χλμ. διαφορά στο Elk Test. Πάντα θέλεις το αυτοκίνητό σου να στρίβει με όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα, πάντα θέλεις να έχεις το καλύτερο δυνατό κράτημα. Κι αυτό είναι κάτι που οι ίδιες οι εταιρείες επιδιώκουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως επενδύουν τεράστια ποσά στην βελτίωση και την εξέλιξη της οδικής συμπεριφοράς των αυτοκινήτων τους. Πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ αξίζει το +1 χλμ./ώρα στο Elk Test, μιας και οι κατασκευαστές πρέπει να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου (π.χ. ανάρτηση).

Πώς γίνεται το Elk Test

Ο «διάδρομος» του elk test έχει μήκος 50 μέτρα και περιλαμβάνει μέσα σε αυτά, 4 απότομες αλλαγές κατεύθυνσης συνολικά. Το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα προς την αρχή του διαδρόμου και ακριβώς πριν την πρώτη στροφή, ο οδηγός αφήνει πλήρως το γκάζι. Εκεί, μετριέται η ταχύτητα εισόδου στο τεστ. Το αυτοκίνητο αλλάζει λωρίδα και διανύοντας 11 μ. απόσταση σε αυτή, πρέπει να επιστρέψει στην λωρίδα του, 13,5 μ. αργότερα. Στην είσοδό του τελευταίου σκέλους της άσκησης, πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένο με τη λωρίδα, δηλαδή να έχει «ηρεμήσει» από τις μεταφορές βάρους και ο οδηγός να ανακτά και πάλι τον πλήρη έλεγχο.
 
Η αξιολόγηση γίνεται με βάση την μέγιστη ταχύτητα που μπορεί ένα αυτοκίνητο να κινηθεί ανάμεσα στις κορίνες που οριοθετούν την διαδικασία, χωρίς, όχι μόνο να ακουμπήσει κάποια κορίνα αλλά έχοντας μια φυσική ροή στην κίνησή του. Είναι δηλαδή η αβίαστη ενέργεια να αλλάξει ακαριαία κατεύθυνση και να επανέλθει στη λωρίδα του, όταν ο οδηγός χρησιμοποιήσει μόνο το τιμόνι, για τον ελιγμό αυτόν.

 

Σελίδα 1Bridgestone Vs Goodyear Vs Michelin: Ποιο έχει καλύτερο κράτημα;
Σελίδα 2Πίνακας: Αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά & μετρήσεις
Σελίδα 3Γιατί είναι σημαντικό το Elk Test & πόσα χρήματα επενδύουν οι εταιρείες στην εξέλιξη των αυτοκινήτων τους;
Σελίδα 4Ό,τι πρέπει να ξέρετε για να αγοράζετε λάστιχα που σας καλύπτουν
NEO TRANSIT CUSTOM
Test Center