DS 4 και DS 7, τι πρέπει να ξέρω;

35.905 Επισκέψεις στο άρθρο (2/5/2024)
DS 4 και DS 7, τι πρέπει να ξέρω;
3 Φωτογραφίες »

- Το DS 7 είναι SUV, το DS 4 crossover (χαμηλό SUV), και έχουν ξεχωριστή σχεδίαση
- Έχουν premium καμπίνα με διάκοσμο που εμπνέεται από… διαμάντια
- 1 diesel και 3 plug-in εκδόσεις για το DS 7, 1 βενζίνης και 1 plug-in για το DS 4
- Έχουν ανάρτηση που σκανάρει τις λακκούβες και προσαρμόζεται ανάλογα

Το DS 7 είναι SUV, το DS 4 crossover (χαμηλό SUV), και έχουν ξεχωριστή σχεδίαση

Η γαλλική DS αναμφίβολα ξέρει να φτιάχνει μοντέλα που ξεχωρίζουν με τη σχεδίασή τους και τη μοναδικότητα που αποπνέουν. Για παράδειγμα, το DS 4 ξεφεύγει από τα όρια του κλασικού χάστμπακ και προτάσσει μια avant-garde σχεδίαση ενσωματώνοντας στοιχεία από τα Coupé-SUV. Έχει μήκος 4,40 μ. και ταυτόχρονα «στέκεται» 19 εκατοστά πάνω από το έδαφος, με την αιχμηρή του εικόνα και τις συνεχείς εναλλαγές ακμών, να ταράζει τα δεδομένα της κατηγορίας.

Το DS 7 τώρα, είναι πιο επιβλητικό εμφανισιακά (είναι 20 εκ. μεγαλύτερο φτάνοντας τα 4,69 μ.) και επίσης ξεχωρίζει µε τη µία, χάρη στην ξεχωριστή σχεδίαση της μάσκας που έχει μεγάλη γρίλια με μοτίβα διαμαντιού και κυρίως, τα 5 κάθετα φώτα μέρας που φτάνουν χαμηλά στον προφυλαχτήρα. Το τελευταίο χαρακτηριστικό θα το συναντήσουμε και στο DS 4, χαρίζοντάς του μια αιχμηρή σχεδίαση.

Έχουν premium καμπίνα με διάκοσμο που εμπνέεται από… διαμάντια

Την premium υλοποίηση στα μοντέλα της DS, αλλά και την elegant αισθητική θα την αντιληφθείς άμεσα στην καμπίνα των δύο μοντέλων. Αμφότερα έχουν top ποιότητα κατασκευής, εξαιρετικό φινίρισμα, μαλακό-αφρώδες πλαστικό στο ταμπλό, αλλά και μια ιδιότυπη εργονομία. Για παράδειγμα στο DS 4 οι διακόπτες για τα ηλεκτρικά παράθυρα είναι τοποθετημένοι ψηλά στην πόρτα, στη γραμμή του παραθύρου, ενώ στο DS 7 είναι τοποθετημένοι στη βάση της κεντρική κονσόλας αντίστοιχα.

Πάντως το στοιχείο που ξεχωρίζουν τα δυο μοντέλα, είναι ο ιδιαίτερος διάκοσμος, καθώς εμπνέεται από το σχήμα του διαμαντιού και έτσι όλοι οι διακόπτες έχουν το αντίστοιχο σχήμα ρόμβου. Παράλληλα, στάνταρ και στα δύο μοντέλα θα συναντήσουμε ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια ευκρινέστατη οθόνη αφής.


Η καμπίνα του DS 4 χαρακτηρίζεται από το μινιμαλιστικό σχεδιασμό και διαθέτει σαφέστατη premium επιρροή. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η στάνταρ οθόνη αφής 10 ιντσών, που είναι άριστα ενσωματωμένη στο ταμπλό.
3 Φωτογραφίες »

Η καμπίνα του DS 4 χαρακτηρίζεται από το μινιμαλιστικό σχεδιασμό και διαθέτει σαφέστατη premium επιρροή. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η στάνταρ οθόνη αφής 10 ιντσών, που είναι άριστα ενσωματωμένη στο ταμπλό.

Χωρίς βενζίνη, αλλά με 3 plug-in εκδόσεις το DS 7, από 1 έκδοση βενζίνης, diesel & plug-in για το DS 4

Σχετικά με τα κινητήρια σύνολα τώρα, σκέτη βενζίνη τέλος για το DS 7. Μόνο σε plug-in ή diesel προσφέρεται πλέον το SUV των Γάλλων, όπου στη γκάμα του θα συναντήσουμε τον 1,5 λτ. BlueHDi diesel κινητήρα των 130 ίππων, που είναι και η μοναδική επιλογή σε πετρέλαιο. Από εκεί και πέρα οι plug-in εκδόσεις, βασίζονται στον 1.600άρη τούρμπο PureTech κινητήρα και είναι διαθέσιμες σε τρεις εκδοχές. Με 225 ίππους και κίνηση στους μπροστά τροχούς και σε απόδοση 300 ή 360 ίππων με τετρακίνηση.

Πιο περιορισμένη η γκάμα κινητήρων του DS 4, το οποίο προσφέρεται με τον ίδιο diesel κινητήρα και το ίδιο plug-in hybrid σύνολο 225 ίππων του DS 7. Ωστόσο, το DS 4 διαθέτει και μια βενζινοκίνητη έκδοση 130 ίππων από τον γνωστό 1.200άρη τούρμπο κινητήρα PureTech του ομίλου. Τέλος, όλες οι εκδόσεις και των δύο μοντέλων συνεργάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο EAT8.

Έχουν ανάρτηση που σκανάρει τις λακκούβες και προσαρμόζεται ανάλογα

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των μοντέλων της DS είναι το σύστημα DS Active Scan Suspension. Μία κάμερα «σκανάρει» την επιφάνεια του οδοστρώματος και ανάλογα προσαρμόζει την σκληρότητα της ανάρτησης σε κάθε τροχό ξεχωριστά. Την ίδια στιγμή, είναι εξοπλισμένο με το σύστημα DS Night Vision μέσω του οποίου η κάμερα υπέρυθρων στην μάσκα του μοντέλου εντοπίζει κάθε στιγμή (μέρα ή νύχτα) πεζούς και ζώα σε απόσταση έως και 200 μέτρα.

Σελίδα 2Απέναντι στις παραδοσιακές premium γερμανικές μάρκες
ETRANSIT VS ESPRINTER
test center