Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Διέφυγε παράνομα στο Λίβανο ο Ghosn

2.680 Επισκέψεις στο άρθρο (31/12/2019)

Στο Λίβανο με ιδιωτικό τζετ φαίνεται να διέφυγε ο πρώην ισχυρός άνδρας των Renault-Nissan παραβιάζοντας την απαγόρευση εξόδου από την Ιαπωνία που του είχε επιβληθεί. Διαβάστε τι μαθαίνουμε!

Παρότι τελούσε υπό καθΆοίκον περιορισμό στο Τόκιο για πάνω από ένα χρόνο και ξεκάθαρη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ο περιβόητος πλέον πρώην CEO της συμμαχίας Renault-Nissan, Carlos Ghosn κατάφερε να φύγει από την Ιαπωνία.

Ο υπόδικος Ghosn που κατηγορείται για σωρεία οικονομικών παραβάσεων και κατάχρησης χρήματος, κατάφερε σύμφωνα με πληροφορίες να διαφύγει στο Λίβανο με ιδιωτικό αεροσκάφος προερχόμενο από την Τουρκία και βρίσκεται με τη σύζυγο του στη Βυρηττό.

Ο Γαλλο-Λιβανέζος Ghosn συνελήφθη το Νοέμβρη του 2018 και αποφυλακίστηκε περίπου 100 μέρες μετά αφού κατέθεσε εγγύηση ύψους 9 εκατομμυρίων δολαρίων. Τον Απρίλιο του 2019 συνελήφθη εκ νέου ενώ αφέθηκε ελεύθερος λίγο καιρό μετά, αλλά του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα, η πρόσβαση στο διαδίκτυο και βρισκόταν υπό στενή αστυνομική παρακολούθηση, μέχρι να γίνει η δίκη του που είχε οριστεί για την άνοιξη του νέου έτους, ενώ δεν μπορούσε να επικοινωνήσει συχνά με τη σύζυγο του.

Ο πρώην μεγάλος άνδρας των Renault-Nissan-Mitsubishi, πιστεύει ότι δεν θα έχει μια δίκαιη δίκη στην Ιαπωνία και κατέφυγε στο Λίβανο όχι για να ξεφύγει από τη δικαιοσύνη αλλά για να γλιτώσει από τις πολιτικές διώξεις και την αδικία στην Ιαπωνία, ενώ δήλωσε ότι «τώρα μπορώ να επικοινωνήσω ελεύθερα με τα ΜΜΕ, κάτι που θα κάνω από την επόμενη εβδομάδα».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι κρίνεται απίθανο να εκδοθεί πίσω στην Ιαπωνία από τις αρχές του Λιβάνου, τόσο γιατί δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι διπλωματικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών, όσο και λόγω της δημοφιλίας του ίδιου του Ghosn στη χώρα.

Toyota
LINGLONG DIAGONISMOS