ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Διέρρευσε το ανανεωμένο Opel Mokka!

 Σχολιάστε 
1.618 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2024)
Διέρρευσε το ανανεωμένο Opel Mokka!

- Προ των πυλών το ανανεωμένο Opel Mokka.
- Ήπιες αλλαγές στο εξωτερικό.
- Σημαντική ανανέωση στο εσωτερικό με 2 οθόνες και τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT.
- Βενζίνη και ήπια υβριδικό με 136 άλογα ή ηλεκτρικό με 156 ίππους.

Προ των πυλών το ανανεωμένο Opel Mokka

Το ανανεωμένο Opel Mokka διέρρευσε λίγο πριν πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του. Έχοντας τα σήματα της Vauxhall, όπως ονομάζεται η Opel στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η μοναδική εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής δείχνει πως το μοντέλο δε φέρει σημαντικές αλλαγές στο εξωτερικό, κάτι που δεν ισχύει για την καμπίνα, όπου η αναβάθμιση θα είναι μεγάλη.

Ήπιες αλλαγές στο εξωτερικό

Οι αλλαγές στο στυλ του ανανεωμένου Opel Mokka περιορίζονται στον μπροστινό ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα  και τη νέα υπογραφή στα φώτα, που θυμίζουν αυτά των Corsa και Frontera. Σε ότι αφορά το αμιγώς ηλεκτρικό Mokka Electric, στην ανανεωμένη του εκδοχή θα έρθει με νέες ζάντες ο σχεδιασμός των οποίων θα ευνοεί την αεροδυναμική. Από κει και πέρα, παρατηρούμε πως η επένδυση χρωμίου έχει αφαιρεθεί.

Σημαντική ανανέωση στο εσωτερικό με 2 οθόνες και τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT

Εικόνα από την καμπίνα του ανανεωμένου Opel Mokka δεν έχει διαρρεύσει την ώρα που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η καμπίνα θα επωφεληθεί από μία σειρά σημαντικών αλλαγών. Το μοντέλο θα διαθέτει δύο οθόνες σε ένα πλαίσιο, μεγέθους 10 ιντσών έκαστη. Η μία θα λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων και η άλλη για το infotainment. Το τελευταίο θα φιλοξενεί και το σύστημα τεχνητής νοημοσύνη ChatGPT, που πιθανότατα θα έρθει ως έξτρα στις χαμηλές εκδόσεις εξοπλισμού και ως στάνταρ στις υψηλότερες.

Από κει και πέρα, οι προδιαγραφές που διέρρευσαν περιγράφουν μια νέα σχεδίαση τιμονιού με επίπεδο κάτω μέρος και εκτενή χρήση ανακυκλώσιμων υλικών. Η κεντρική κονσόλα θα φέρει ασημί ματ φινίρισμα, αλλά λιγότερα φυσικά κουμπιά από πριν, καθώς η Opel αποφάσισε πως ο οδηγός θα πραγματοποιεί τις περισσότερες ρυθμίσεις μέσω της οθόνης αφής. Τέλος, στις υψηλότερες εκδόσεις εξοπλισμού θα υπάρχουν χαρακτηριστικά όπως η ασύρματη βάση φόρτισης για smartphone και κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών.

Βενζίνη και ήπια υβριδικό με 136 άλογα ή ηλεκτρικό με 156 ίππους

Αλλαγές θα υπάρξουν πιθανότατα και στην γκάμα των κινητήρων, με την επιλογή των 100 ίππων να αφαιρείται, ωστόσο αυτό μένει να επαληθευτεί και από τη μάρκα. Οι φήμες αναφέρουν πως η γκάμα θα ξεκινά με τον υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 136 ίππους και διατίθεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Πάνω από αυτό θα είναι το ήπια υβριδικό Mokka Hybrid με τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων, που θα αποδίδει και πάλι 136 ίππους, ωστόσο θα διαθέτει ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με ενσωματωμένο ηλεκτρικό κινητήρα 28 ίππων. Το εν λόγω μοντέλο θα μπορεί κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά σε χαμηλές ταχύτητες και συγκεκριμένες συνθήκες.

Τέλος, το ηλεκτρικό Mokka Electric θα είναι πλέον διαθέσιμο αποκλειστικά με μπαταρία 54 kWh και ηλεκτροκινητήρα 156 άλογα. Η αυτονομία του ηλεκτρικού Mokka θα κυμαίνεται κοντά στα 400 χιλιόμετρα.

Mercedes
Citroen