Στο δρόµο: Η χαρά του οδηγού

43.234 Επισκέψεις στο άρθρο (20/4/2024)
Παρότι σφιχτή, η στάνταρ ανάρτηση ST-Line δεν κοπανάει, δεν βροντάει και συμβάλει έτσι σε μια σπουδαία ποιότητα κύλισης, την οποία σε συνδυασμό με το χαμηλό θόρυβο στην καμπίνα, θα ζήλευαν premium προ
2 Φωτογραφίες »

Παρότι σφιχτή, η στάνταρ ανάρτηση ST-Line δεν κοπανάει, δεν βροντάει και συμβάλει έτσι σε μια σπουδαία ποιότητα κύλισης, την οποία σε συνδυασμό με το χαμηλό θόρυβο στην καμπίνα, θα ζήλευαν premium προτάσεις της κατηγορίας.

Οδηγικά, το Focus παραμένει σημείο αναφοράς για την κατηγορία. Εξαιρετική θέση οδήγησης και ένα τιμόνι-ποίημα αμεσότητας, αίσθησης και πληροφόρησης για την κατηγορία, αποτελούν απλά τα ορεκτικά. Από εκεί και πέρα η στάνταρ ST-Line σφιχτή ανάρτηση ισορροπεί μαγικά ανάμεσα στην αποτελεσματικότητα και την σωστή λείανση των κακοτεχνιών. Ακόμα και αν το παρακάνεις, η ανάρτηση θα ελέγξει απόλυτα το αμάξωμα, ενώ η υποστροφή αργεί αρκετά να έρθει και όταν εμφανιστεί διορθώνεται κυρίως «μηχανικά», χωρίς να περιμένεις να σε σώσουν τα ηλεκτρονικά (στα τελευταία έχει προστεθεί το σύστημα Blind Spot Assist που προειδοποιεί τον οδηγό, εάν έρχονται πίσω του αυτοκίνητα και διορθώνει την πορεία του οχήματος, σε περίπτωση που ο οδηγός πρόκειται να συγκρουστεί με άλλο όχημα, όταν προσπαθεί να αλλάξει λωρίδα). Ακόμα και το βασικό Focus των 125 ίππων έχει τον τρόπο να σε γοητεύει με την ουδέτερη συμπεριφορά και την μοναδική ικανότητα του να παραμένει στην τροχιά που έχει επιλέξει ο οδηγός. Στον ανοιχτό δρόμο παραμένει ευθύβολο, ενώ χαμηλά είναι τα όρια του αεροδυναμικού θορύβου, ενώ στα δυνατά στοιχεία της δυναμικής συμπεριφοράς του Focus είναι και τα φρένα, που έχουν εξαιρετική αίσθηση και ανάλογη αποτελεσματικότητα (100-0 χλμ./ώρα σε 36,6 μ.).


Ακόμα και το βασικό Focus των 125 ίππων έχει τον τρόπο να σε γοητεύει με την ουδέτερη συμπεριφορά και την μοναδική ικανότητα του να παραμένει στην τροχιά που έχει επιλέξει ο οδηγός. Θα το θέλαμε πάντως πιο ευέλικτο στην πόλη.
2 Φωτογραφίες »

Ακόμα και το βασικό Focus των 125 ίππων έχει τον τρόπο να σε γοητεύει με την ουδέτερη συμπεριφορά και την μοναδική ικανότητα του να παραμένει στην τροχιά που έχει επιλέξει ο οδηγός. Θα το θέλαμε πάντως πιο ευέλικτο στην πόλη.

 

Σελίδα 1Δοκιμή: Ανανεωμένο Ford Focus 1,0 Ecoboost mHEV 125 PS
Σελίδα 2Εξηλεκτρισμένο Focus με 125 άλογα και fun to drive
Σελίδα 3Κινητήρας: «Τραβάει» καλύτερα, χωρίς να καταναλώνει περισσότερο
Σελίδα 4Στο δρόµο: Η χαρά του οδηγού
Σελίδα 5Η γνώμη μας
Σελίδα 6Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
ford
test center