ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Δοκιμή: Leapmotor T03 | Aυτόματο μίνι με τιμή λουκούμι

(24/10/2024)
Δοκιμή: Leapmotor T03 | Aυτόματο μίνι με τιμή λουκούμι
2 Φωτογραφίες »

- Κοστίζει 15.844 ευρώ, είναι το φθηνότερο μίνι της κατηγορίας του
- Ηλεκτρικό με 95 ίππους και 250 χλμ. αυτονομίας
- Είναι φουλ εξοπλισμένο, έχει μέχρι πανοραμική ηλιοροφή
- Χωρίς αναμονή αν χρειαστείς ανταλλακτικά, υπάρχει αποθήκη στην Ιταλία

Ηλεκτρικό μίνι με 95 ίππους και 250 χλμ. αυτονομίας

H Leapmotor, ένας από τους μεγάλους κινέζους κατασκευαστές, ξεκίνησε την εμπορική της πορεία σε 13 ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, μέσω της κοινοπραξίας της με τον όμιλο Stellantis. Αρχικά, θα πουλάει δύο ηλεκτρικά μοντέλα, το μεσαίο SUV C10, καθώς και το μίνι που δοκιμάζουμε εδώ, με την ονομασία Τ03. Το T03 είναι ένα μίνι τετράθυρο hatchback, την κίνηση του οποίου αναλαμβάνει ένας ηλεκτρικός κινητήρας μόνιμου μαγνήτη με 95 άλογα και 158 Nm ροπή, με την ηλεκτρική αυτονομία να φτάνει τα 250 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες.

Κοστίζει 15.844 ευρώ, όσο ένα μίνι βενζίνης και είναι το φθηνότερο αυτόματο της αγοράς

Μεγάλο πλεονέκτημα του Leapmotor T03 είναι η τιμή του. Μετά την έκπτωση και την κρατική επιδότηση η τιμή αγοράς διαμορφώνεται στα 15.844 ευρώ (από 20.900 ευρώ, δηλ. πρόκειται για ένα μοντέλο που «στέκεται» και… χωρίς επιδότηση).

Σε κάθε περίπτωση, αυτήν την στιγμή με 15.844 ευρώ το ηλεκτρικό Leapmotor T03 είναι φθηνότερο από μοντέλα βενζίνης και παράλληλα είναι το φθηνότερο αυτόματο μοντέλο της αγοράς. Αυτό και μόνο είναι ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που σε κάνει να θέλεις να μάθεις περισσότερα για αυτό…


Το Leapmotor T03 είναι ένα αυτοκίνητο πόλης μήκους 3,62 μέτρων με αρκετά νεανικό παρουσιαστικό και σχεδίαση με αρκετές καμπύλες.
2 Φωτογραφίες »

Το Leapmotor T03 είναι ένα αυτοκίνητο πόλης μήκους 3,62 μέτρων με αρκετά νεανικό παρουσιαστικό και σχεδίαση με αρκετές καμπύλες.

Είναι φουλ εξοπλισμένο, έχει μέχρι πανοραμική ηλιοροφή

Στην παραπάνω τιμή των 15.850 ευρώ το T03, που έρχεται αποκλειστικά σε μια έκδοση εξοπλισμού, είναι πλουσιοπάροχα εξοπλισμένο. Συγκεκριμένα, διαθέτει ένα πακέτο 10 συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (π.χ. με αυτόματο φρενάρισμα και adaptive cruise control), κλιματισμό, σύστημα πλοήγησης, οθόνη αφής 10 ιντσών και 8άρη ψηφιακό πίνακα οργάνων, ζάντες αλουμινίου, καθώς και πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή με ηλεκτρικό σκίαστρο. Με λίγα λόγια είναι full extra.

Με δίκτυο στην Ελλάδα και χωρίς αναμονή αν χρειαστείς ανταλλακτικά

Καθώς αναφερόμαστε σε μία νέα κινέζικη μάρκα, να πούμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 10 σημεία πώλησης της Leapmotor μέσα από το δίκτυο της Italian Motion που έχει και τις Fiat, Jeep, Alfa Romeo, ενώ σχετικά με το after sales, όλα τα μοντέλα της κινέζικης μάρκας έχουν 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση μηχανικών μερών και 8 χρόνια εγγύηση για την μπαταρία υψηλής τάσης. Παράλληλα, το γεγονός πως η μάρκα διαθέτει αποθήκη ανταλλακτικών στην Ιταλία, σημαίνει πως ελαχιστοποιούνται οι χρόνοι αναμονής (μόλις 1 εβδομάδα) αν χρειαστεί κανείς κάποιο σπάνιο ανταλλακτικό.

Διαβάστε παρακάτω την αναλυτική δοκιμή του Leapmotor T03
 

Σελίδα 2Trendy και minimal μίνι μοντέλο
Σελίδα 3Κινητήρας: Βγάζει πάνω από 300 χλμ. στην πόλη και είναι σβέλτο
Σελίδα 4Οδική συμπεριφορά: Ευέλικτο και με πολλά συστήματα υποβοήθησης
Σελίδα 5Η γνώμη μας & Μετρήσεις / Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Hyundai
Citroen