Δοκιμή: Suzuki Across PHEV, είναι το RAV4, αλλά πιο ακριβό 6.600 ευρώ

Δοκιμή: Suzuki Across PHEV, είναι το RAV4, αλλά πιο ακριβό 6.600 ευρώ

31.358 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2022)

Δοκιμάζουμε το plug-in υβριδικό Suzuki Across, το οποίο είναι καρμπόν το Toyota RAV4 με το σήμα της Suzuki. Αν και ίδιο ακριβώς όμως, είναι… 6.630 ευρώ ακριβότερο από το μοντέλο της Toyota.

Το RAV4 της Suzuki λέγεται Across και είναι 6.600 ευρώ πιο ακριβό

Η Suzuki προσπαθεί να μπει στην αγορά των D-SUV με τη βοήθεια της Toyota και όχι εξελίσσοντας ένα νέο, δικό της μοντέλο. Φυσικά, δεν το θεωρούμε μεμπτό αυτό αφού τέτοιες συνεργασίες μεταξύ εταιρειών έχουμε ξαναδεί και όπως πάντα σχολιάζουμε, καλό είναι κάθε μάρκα να διαφοροποιείται ώστε να διατηρεί το χαρακτήρα της στα αυτοκίνητά της χωρίς τα κόστη να εκτοξεύονται.  

Όμως δεν συμβαίνει πάντα αυτό, όπως δεν συμβαίνει και στην περίπτωση του Suzuki Across που δοκιμάζουμε εδώ και που είναι το Toyota RAV4 PHEV. Το Across είναι το ίδιο ακριβώς μοντέλο, με το σήμα όμως της Suzuki αντί της Toyota. Άρα, αναπόφευκτα η πρώτη μας σκέψη είναι η σύγκριση τιμής με το αδελφό μοντέλο και έπειτα η τοποθέτησή του απέναντι στα υπόλοιπα D-SUV του ανταγωνισμού.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

«Αγκάθι» τα παραπάνω 6.630 ευρώ και με ένα χρόνο λιγότερη εγγύηση

Έχουμε δηλώσει στη δοκιμή του Toyota RAV4 ότι είναι ένα από τα καλύτερα plug-in μοντέλα στα D-SUV, άρα κατ επέκταση και το Across θα λάβει αντίστοιχα θετικά σχόλια. Όμως τώρα, υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά»… Το Across με κόστος από  58.580 ευρώ είναι 6.630 ευρώ πιο ακριβό από το RAV4, χωρίς μάλιστα να προσφέρει εξοπλιστικά το κάτι παραπάνω. Έχει 19άρες ζάντες αντί των 18’’ του RAV4 και προβολείς ομίχλης, ενώ από την άλλη η Suzuki προσφέρει εγγύηση 5 ετών έναντι 6 που δίνει η Toyota. Άλλες διαφορές είναι πως το Across έχει μικρότερο χώρο αποσκευών κατά 10 λτ. (490 έναντι 500) και δέκα χλστ. μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (190 έναντι 180). Συνεπώς μπαίνουμε σε σκέψεις για το ποιο λόγο να επιλέξει κανείς το Across όταν μπορεί να πάρει το RAV4 με 6.500 ευρώ λιγότερα και λόγω Toyota με καλύτερη μεταπωλητική αξία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
KIA