ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ο diesel κινητήρας είναι αξιόπιστος και καίει κάτω από 6 λτ/100 χλμ

12.751 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2024)
Ο diesel κινητήρας είναι αξιόπιστος και καίει κάτω από 6 λτ/100 χλμ

Τα μεγάλα μοτέρ ανήκουν στο παρελθόν, και η γκάμα των κινητήρων του Opel Astra K (2015-2022) αποτελείται από τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα βενζινοκίνητα και diesel σύνολα που έχουν ως σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης.

Το Opel Astra που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο είναι από τα facelifted μοντέλα, τα οποία κατασκευάστηκαν από το 2019 έως το 2022. Όλοι οι κινητήρες των συγκεκριμένων οχημάτων είναι τρικύλινδροι και πληρούν προδιαγραφές ρύπων Euro 6d.

Κάτω από το καπό του μεταχειρισμένου Astra που έχουμε στη διάθεσή μας βρίσκεται ο τρικύλινδρος πετρελαιοκινητήρας 1,5 λίτρων που αποδίδει 122 άλογα. Αυτός διαθέτει καταλύτη SCR και είναι δημοφιλής από τους οδηγούς που διανύουν συχνά μεγάλες αποστάσεις. Η αξιοπιστία του είναι αυξημένη σε σχέση με τα παλαιότερα μοτέρ και είναι οικονομικός στη λειτουργία του, με την κατανάλωση να είναι κάτω από 6 λτ/100 χλμ.
Ο τρικύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων είναι διαθέσιμος σε 3 εκδόσεις, με 110, 130 ή 145 άλογα, ενώ ο επίσης τρικύλινδρος 1.400αρης κινητήρας βενζίνης αποδίδει 145 άλογα και συνδυάζεται αποκλειστικά με CVT σασμάν.

Τα μηχανικά σύνολα του Opel Astra K είναι αξιόπιστα και δεν μαστίζονται από εκτεταμένες ζημιές. Οι αναφορές βλαβών έχουν να κάνουν με διαρροές λαδιών από τα μηχανικά μέρη, καθώς και με περιστασιακά προβλήματα στα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων, που αφορούν στα κωνικά ρουλεμάν τους.
Καλό είναι να γνωρίζετε πως ο ιμάντας χρονισμού που βρίσκεται μέσα στο λάδι του κινητήρα είναι ευαίσθητος σχετικά με τον τύπο λιπαντικού που χρησιμοποιείται, για αυτό το λόγο θα πρέπει να ελέγξετε το βιβλίο συντήρησης του αυτοκινήτου, ούτως ώστε να είστε βέβαιοι πως οι εργασίες service και το λάδι που τοποθετούσαν οι μηχανικοί είναι σύμφωνα με τα πρότυπα της εταιρείας.

Σελίδα 1Δοκιμή μεταχειρισμένου: Opel Astra K diesel με 90.000 χλμ
Σελίδα 2Δεν υπάρχουν φθορές στο αμάξωμα, ούτε στο εσωτερικό
Σελίδα 3Ο diesel κινητήρας είναι αξιόπιστος και καίει κάτω από 6 λτ/100 χλμ
Σελίδα 4Είναι από τα πιο ευρύχωρα της κατηγορίας του και είναι άνετο στο δρόμο
Σελίδα 5Ο μέσος όρος τιμής των μεταχειρισμένων Opel Astra K είναι 13.000 ευρώ
FORD
FORD LEASE RANGER