Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Μέχρι το 2025 η Toyota σχεδιάζει να προσφέρει 40 νέα ή ανανεωμένα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Έφτασε τα 15 εκατ. υβριδικά η Toyota

2.271 Επισκέψεις στο άρθρο (30/4/2020)

Το Toyota Prius έκανε το ντεμπούτο του το 1997 εισάγοντας την Toyota στο χώρο των υβριδικών αυτοκινήτων. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την αρχή της μάρκας για μία πορεία 23 ετών, μέχρι σήμερα, όπου κατάφερε να γιορτάσει την πώληση 15 εκατομμυρίων υβριδικών οχημάτων.


Αν και ο αριθμός ορόσημο επιβεβαιώθηκε πριν από λίγες ημέρες, η Toyota κατάφερε να φτάσει σε αυτό το επίτευγμα τον Ιανουάριο του 2020. Πλέον η μάρκα έχει φτάσει να πουλά 44 διαφορετικά υβριδικά μοντέλα (Toyota και Lexus), αριθμός αρκετά εντυπωσιακός.
 
Μέρος της όλης αυτής επιτυχίας αντιστοιχεί στον Πρόεδρο της Toyota, Takeshi Uchiyamada, ο οποίος είναι γνωστός ως ο «πατέρας του Prius». Ηγήθηκε της ανάπτυξης του πρωτότυπου, ενός μοντέλου που έγινε το υβριδικό όχημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Παράλληλα σημειώνεται πως στο σύνολό τους τα υβριδικά της Toyota «έχουν μειώσει τις εκπομπές CO2 περισσότερο από 120 εκατομμύρια τόνους παγκοσμίως μέχρι σήμερα, σε σύγκριση με τις πωλήσεις αντίστοιχων βενζινοκίνητων οχημάτων».
 
Ταυτόχρονα η Toyota ισχυρίζεται πως τα υβριδικά αυτοκίνητα είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των πιο σκληρών κανονισμών CO2 στον κόσμο, ενώ παράλληλα ετοιμάζει και τα ηλεκτρικά στα οποία κάνει προσπάθειες για τη βελτίωση της απόδοσης της μπαταρίας και τη μείωση του κόστους, όπως γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος, Shigeki Terashi.  
 
Μέχρι το 2025 η Toyota σχεδιάζει να προσφέρει 40 νέα ή ανανεωμένα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

home pro
Autotriti.gr