Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εμπορική εγγύηση: Τι καλύπτει & πότε δεν ισχύει;

Εμπορική εγγύηση: Τι καλύπτει & πότε δεν ισχύει;

25.950 Επισκέψεις στο άρθρο

Εμπορική εγγύηση: Στη δίνουν ακόμη και αν …φταις!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εκτός της εργοστασιακής εγγύησης, για λόγους προώθησης κάποιοι από τους εισαγωγείς ελαστικών προσφέρουν και εμπορική εγγύηση. Περιλαμβάνει αντικατάσταση των ελαστικών, για μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας (και πιστότητας) του αγοραστικού κοινού και σχετίζεται με την χρήση-οδήγηση.

Το σημαντικό με την εμπορική εγγύηση είναι πως δεν εξαρτάται από την φύση του όποιου ατυχήματος. Η πολιτική κάποιων μαρκών δεν έχει περιορισμούς στην κάλυψη ακόμη και αν υπάρχει υπαιτιότητα οδηγού. Για παράδειγμα, ακόμη και αν σκάσει το ελαστικό επειδή καβάλησε (για parking) άτσαλα σε κάποιο πεζοδρόμιο, προβλέπεται αντικατάσταση.
 
Από εκεί και πέρα, κάθε εισαγωγική μάρκα δίνει εγγύηση 1 χρόνου. Αυτό που αλλάζει είναι το όριο χιλιομέτρων. Για παράδειγμα, στην Toyo ισχύει εμπορική εγγύηση 1 έτους ή για 15.000 χλμ.
 

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις αντικατάστασης;

Όταν τοποθετείς καινούργια ελαστικά καταγράφονται τα χιλιόμετρα που εμφανίζονται στο κοντέρ του αυτοκινήτου και ο μοναδικός ειδικός αριθμός που διαθέτει το πέλμα του ελαστικού που τοποθετείται. Αν συμβεί κάτι στα επόμενα 15.000 χλμ. ή σε 1 χρόνο σε καλύπτει η εγγύηση της εταιρείας και σου αντικαθιστούν το ελαστικό άσχετα από το επίπεδο φθοράς του εκείνη την χρονική στιγμή.
 
Για να επιβεβαιώσεις την ισχύ της εμπορικής εγγύησης των ελαστικών που τοποθέτησες, δεν αρκεί μόνο η απόδειξη αγοράς. Ταυτόχρονα, πρέπει να δηλωθεί η αγορά /εγγύηση στις ειδικές πλατφόρμες των εταιρειών από τον έμπορο (σε Toyo και LingLong σου δίνουν και κάρτα πιστοποίησης).

Σημαντικό να γνωρίζετε είναι το ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε το ελαστικό σας σε οποιοδήποτε κατάστημα από το δίκτυο εμποριών – βουλκανιζατέρ  που συνεργάζονται με την μάρκα σας, άρα δεν χρειάζεται να πάτε απαραίτητα εκεί όπου κάνατε την αρχική τοποθέτηση των καινούργιων σας ελαστικών.
 

Πότε ή για ποιους δεν ισχύει η εμπορική εγγύηση

Κατά κανόνα ισχύουν οι παραπάνω προϋποθέσεις για την ισχύ της εμπορικής εγγύησης. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες παράμετροι που περιορίζουν το αν δικαιούμαι ή όχι αντικατάσταση ελαστικού. Πιο συγκεκριμένα, έχοντας αγοράσει μία τετράδα ελαστικών μπορείς να αντικαταστήσεις 1-2 από τα 4 ελαστικά. Ενώ αν σού συμβεί και 2ο αντίστοιχο μικρο-ατύχημα δεν προβλέπεται κάλυψη για 2η φορά.
 
Εκτός των παραπάνω, δεν προβλέπεται εμπορική εγγύηση στις εξής κατηγορίες:
  • στα ελαστικά σε επαγγελματικό όχημα
  • στα runflat ελαστικά
  • στα αυτοκίνητα leasing
  • στα All Terrain Mud Terrain ελαστικά
  • στους επαγγελματίες taxi (στις περισσότερες περιπτώσεις)

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

TI YOKOHAMA AGORAZO
SEAT XENOIASTOI