Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

H νέα Mercedes EQA.

Επισπεύδει την μετάβασή της στα ηλεκτρικά η Mercedes

1.884 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2021)

Η θετική πορεία των ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes τους πρώτους μήνες του 2021, δίνει την δυνατότητα στην φίρμα με έμβλημα το αστέρι και αναπροσαρμόσει τους στόχους της.

Την μετάβασή της στην ηλεκτρική κινητικότητα θα επισπεύσει η Μercedes μετά τις υψηλές πωλήσεις που σημείωσε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η γερμανική εταιρεία πιστεύει πως τα έσοδά της το 2021 θα είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά του 2020 παρά τα όποια εμπόδια υπάρχουν, χάρη στην μεγάλη απήχηση που έχουν τα μοντέλα της στην κινεζική αγορά και την δημοφιλή γκάμα αυτοκινήτων που διατηρεί. Στην Daimler σημειώνουν επίσης πως ο όμιλος τα πηγαίνει περίφημα σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις φορτηγών.

Ο Ola Kallenius, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler και της Mercedes δήλωσε: «Σήμερα, η Daimler έχει την πιο ευρεία γκάμα ηλεκτρικών στην αυτοκινητοβιομηχανία, έχει αυτοκίνητα πόλης έως φορτηγά πολλών τόνων. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για εμάς. Θέλουμε να επιταχύνουμε τον εξηλεκτρισμό της γκάμας μας. Πριν δύο χρόνια σχεδόν, παρουσιάσαμε την στρατηγική μας Ambition 2039. Στόχος μας είναι να φτάσουμε εκεί που θέλουμε νωρίτερα».

Ο Kallenius δεν ανακοίνωσε κάποιο νέο χρονοδιάγραμμα για τα σχέδια της φίρμας αλλά σημείωσε πως οι υποδομές για την φόρτιση των αυτοκινήτων πρέπει να βελτιωθούν άμεσα. Δήλωσε μάλιστα πως μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η Ευρώπη πρέπει να έχει τρία εκατομμύρια σημεία φόρτισης.

«Σήμερα, δεν έχουμε ούτε το 1/10 δέκατο αυτού», πρόσθεσε ο Kallenius. «Πρέπει να γίνει πιο γρήγορα. Η Daimler θα παίξει τον ρόλο της. Για παράδειγμα, θα επεκτείνουμε περαιτέρω το δίκτυο φόρτισης Ionity. Είμαι πεπεισμένος: Όταν η βιομηχανία και η πολιτική συνεργάζονται, προχωράμε μαζί. Δεν πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας μόνο στην απαγόρευση του status quo. Πρέπει να καταστήσουμε δυνατό το καινούριο, αυτό είναι το κλειδί».

Mercedes
RANGER