ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Έτοιμη το 2021 η Mercedes-AMG One

1.904 Επισκέψεις στο άρθρο (26/11/2019)

To υπερ-αυτοκίνητο της Mercedes μπορεί να έχει ήδη καθυστερήσει να λανσαριστεί αλλά θεωρείται πλέον σίγουρο ότι τα πρώτα αυτοκίνητα παραγωγής θα βρουν τους κατόχους τους το 2021.


Mέσα στο 2021 θα παραδοθούν στους κατόχους τους τα πρώτα αυτοκίνητα Mercedes-AMG One όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Michael Knoller, επικεφαλής Διαχείρισης Προϊόντος και Πωλήσεων της AMG, στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες.

Δεν είναι ψέμα να υποστηρίξει κανείς πως η Mercedes έχει καθυστερήσει σημαντικά το λανσάρισμα του νέου αυτού hypercar. To μοντέλο παρουσιάστηκε το 2017 και ήταν προγραμματισμένο να μπει σε παραγωγή κάποια στιγμή την φετινή χρονιά. Αυτό φυσικά δεν έγινε ποτέ με τον Knöller να αναφέρει πως «όταν θες να βάλεις τεχνολογία F1 σε ένα αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής, πρέπει να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις. Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε κάποιες προκλήσεις αλλά πλέον είμαστε σε καλό σημείο».

Οι αναφορές κάνουν λόγο πως οι μηχανικοί της Mercedes έπρεπε να βρουν τρόπο να εκπολιτίσουν το μοτέρ που προέρχεται από την F1. Είναι γνωστό πως τα μοτέρ αυτά δεν ξεκινούν την λειτουργία τους με ένα απλό κουμπί, όπως στα περισσότερα σύχρονα αυτοκίνητα, ενώ τα λάδια πρέπει να προθερμανθούν πριν μπουν στο μοτέρ. Ακόμα, η αξιοπιστία του κινητήρα έπρεπε να βελτιωθεί σημαντικά, αφού στις αγωνιστικές προδιαγραφές του, η «ζωή» του διαρκεί μόνο μερικούς αγώνες.

Ο 1,6 λίτρων V6 κινητήρας της W07, που αποδίδει περί τους 700 ίππους θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στον εμπρός άξονα σε κάθε τροχό. Η συνολική ισχύς του Οne θα ξεπερνά τα 1.000 άλογα, με περίπου 680 ίππους να πηγαίνουν στους πίσω τροχούς και 330 στους εμπρός. Υπεύθυνο για τη μετάδοση της κίνησης θα είναι το ολοκαίνουργιο χειροκίνητο κιβώτιο 8 σχέσεων AMG Speedshift, που συνεργάζεται με το σύστημα τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+. 

Mercedes
Citroen