Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Έως 17/6 η απόφαση για τη συγχώνευση FCA-PSA

1.713 Επισκέψεις στο άρθρο (12/5/2020)

Οι δύο όμιλοι περιμένουν το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ολοκληρωθεί η συγχώνευσή τους και να δημιουργήσουν την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων στον κόσμο.


Oι Αρχές της ΕΕ που επιβλέπουν την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία θα αποφασίσουν στις 17 Ιουνίου εάν θα δώσουν το πράσινο φως για να ολοκληρωθεί η συγχώνευση μεταξύ της Fiat Chrysler Automobiles και του Ομίλου PSA, σύμφωνα με στοιχεία που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη Δευτέρα.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για τη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο πέρυσι, τοποθετώντας κάτω από μια στέγη τις μάρκες της ιταλικής εταιρείας όπως οι Fiat, Jeep, Dodge, Ram, Maserati και οι γαλλικές εταιρείες Peugeot, Citroen, Opel, Vauxhall και DS.

Η FCA και η PSA ζήτησαν την έγκριση της ΕΕ την Παρασκευή, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Επιτροπής. Οι Αρχές ρύθμισης του υγιούς ανταγωνισμού στην ΕΕ μπορούν να εγκρίνουν τη συμφωνία με ή χωρίς όρους ή να ξεκινήσουν μια διερεύνηση πλήρους κλίμακας περίπου τεσσάρων μηνών μετά το τέλος της προκαταρκτικής επανεξέτασης σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα.

Η συμφωνία έρχεται εν μέσω της πτώσης των πωλήσεων αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, καθώς οι εταιρείες έχουν κλείσει τις γραμμές παραγωγής και τους εκθεσιακούς χώρους για να περιορίσουν το ξέσπασμα του κοροναϊού. Τις τελευταίες μέρες, ορισμένες εταιρείες ανοίγουν ξανά τα εργοστάσιά τους καθώς οι αρκετές χώρες χαλαρώνουν τα μέτρα και βγαίνουν σταδιακά από την καραντίνα.
 

Hyundai
NISSAN