ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ford Mustang GTD: Έγραψε χρόνο κάτω των 7 λεπτών στο Nurburgring;

(17/10/2024)
Η Ford Mustang GTD 2025
2 Φωτογραφίες »

Η Ford Mustang GTD 2025

- Teaser αποκάλυψε ότι η Mustang GTD είναι το πιο γρήγορο muscle car στη γερμανική πίστα
- Φτάνει τα 826 άλογα και 900 Nm ροπής
- Ο πρόεδρος της μάρκας Jim Farley τη συνέκρινε με τη Porsche 911 GT3

Teaser αποκάλυψε ότι η Mustang GTD είναι το πιο γρήγορο muscle car στη γερμανική πίστα

Με teaser, το οποίο ονομάτισε «Road to the Ring», η Ford αποκάλυψε ότι η Mustang GTD έκανε τον δικό της χρόνο στη πίστα του Nurburgring Nordschleife. Με διάρκεια 48 δευτερόλεπτα, το teaser αποκαλύπτει, ότι ο στόχος της Mustang GTD είναι να καταφέρει να γίνει το πρώτο αυτοκίνητο muscle, που κάνει γύρο στη πίστα του Nordschleife με χρόνο κάτω των 7 λεπτών. Για την ιστορία, το αυτοκίνητο αμερικάνικης προέλευσης που είναι πιο κοντά στα 7 λεπτά δίχως ειδικές αναβαθμίσεις, είναι η Dodge SRT Viper ACR με χρόνο 7:01.30.

Φτάνει τα 826 άλογα και 900 Nm ροπής

Η Mustang GTD είναι η πιο γρήγορη και η πιο ισχυρή Mustang στην ιστορία του μοντέλου. Αυτό συμβαίνει χάρη στον υπερτροφοδοτούμενο με κομπρέσορα V8 κινητήρα 5,2 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 826 άλογα και 900 Nm ροπής. Σε ότι αφορά την τελική ταχύτητα, η Mustang GTD σταματά στα 325 χλμ./ώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μηχανικοί της Ford κατόρθωσαν να ανεβάσουν κατά 100 σ.α.λ την λειτουργία του κινητήρα, με τον κόφτη πλέον να μπαίνει στις 7.650 σ.α.λ.

Ο πρόεδρος της μάρκας Jim Farley τη συνέκρινε με τη Porsche 911 GT3

Ο CEO της Ford βέβαια το πήγε ένα βήμα παρακάτω, αφού θέλησε να συγκρίνει την Ford Mustang GTD με την Porsche 911 GT3. Για να το κάνει αυτό, το μοντέλο της Ford θα πρέπει να σπάσει ή να έρθει κοντά σε χρόνο γύρου τα 6:44.848 λεπτά. Αν ένας χρόνος κάτω των 7 λεπτών ήταν ήδη εντυπωσιακός, αυτό παραπέμπει μόνο σε όνειρα των απανταχού λάτρεων των muscle car. Λέτε να το έχει καταφέρει;

Mercedes
Autotriti.gr