ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Alfa Romeo Tonale είναι το κορυφαίο οικογενειακό SUV σε ασφάλεια

(22/10/2024)
Η Alfa Romeo Tonale είναι το κορυφαίο οικογενειακό SUV σε ασφάλεια
2 Φωτογραφίες »

- Έχει το ρεκόρ στην κατηγορία της στο τεστ αποφυγής κινδύνου (Elk Test) με 78,5 μέτρα
- Ανάμεσα στα κορυφαία στο φρενάρισμα, μισό μέτρο μακριά από την κορυφή
- Προσπερνά ένα μπροστινό αυτοκίνητο που πηγαίνει με 80 χλμ./ώρα σε 100 μέτρα
- Είναι 5άστερη στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP

Έχει το ρεκόρ στην κατηγορία της στο τεστ αποφυγής κινδύνου (Elk Test) με 78,5 μέτρα

H Alfa Romeo Tonale, το δημιούργημα του «δικού μας» Αλέξανδρου Λιώκη, εκτός από μια premium και ταυτόχρονα σπορτίφ πρόταση στην κατηγορία των μικρομεσαίων οικογενειακών SUV, αποδεικνύεται μέσα από τις μετρήσεις του Τest Center του AutoΤρίτη πως πρόκειται για το πιο ασφαλές μοντέλο στην κατηγορία του καθώς παίρνει συνδυαστικά τον καλύτερο βαθμό σε οδική συμπεριφορά, φρενάρισμα και ρεπρίζ. Πάμε να δούμε πώς το καταφέρνει: 

H Alfa Romeo Tonale κατέχει το ρεκόρ στο τεστ αποφυγής κινδύνου (Elk Test) στην κατηγορία της, αφού κατάφερε να ολοκληρώσει την δοκιμασία με 78,5 χλμ./ώρα, μια από τις καλύτερες επιδόσεις ανεξαρτήτως κατηγορίας. Ατού της Tonale είναι η σπέσιαλ ρύθμιση της ανάρτησης που ελέγχει απόλυτα τις κινήσεις και τις κλίσεις του αμαξώματος προσφέροντας παράλληλα σπουδαία κύλιση και premium άνεση. Το εμπρός σύστημα έχει ακρίβεια και σταθερότητα, αν και το τιμόνι είναι αρκετά ελαφρύ. Τέλος, χάρη και στα φαρδιά μετατρόχια, η πρόσφυση είναι top, ενώ το πίσω μέρος παραμένει σταθερό και δεν προβληματίζει.

Ανάμεσα στα κορυφαία στο φρενάρισμα, μισό μέτρο μακριά από την κορυφή

Η Alfa Romeo Tonale είναι ένα από τα κορυφαία οικογενειακά SUV σε ό,τι αφορά το φρενάρισμα από τα 100 χλμ./ώρα. Συγκεκριμένα, κατέχει την 3η καλύτερη επίδοση της κατηγορίας του πριν από τα Kia Sportage και Hyundai Tucson, καταφέρνοντας να ακινητοποιηθεί σε 34,5 μέτρα, μια επίδοση χειρότερη μόλις κατά 60 εκατοστά χειρότερη από αυτή του πρώτου Sportage (33,9 μέτρα). Αξίζει να σημειώσουμε ο μέσος όρος για την κατηγορία είναι στα 37 με 38 μέτρα, άρα, η Tonale μπορεί και φρενάρει από τα 100 χλμ./ώρα, περίπου 4 μέτρα καλύτερα από ένα μέσο οικογενειακό SUV.


Η Alfa Romeo Tonale είναι το ασφαλέστερο οικογενειακό SUV - Elk Test, φρένα, ρεπρίζ
2 Φωτογραφίες »

Η Alfa Romeo Tonale είναι το ασφαλέστερο οικογενειακό SUV - Elk Test, φρένα, ρεπρίζ

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
Leasing