Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Apple έφερε το CarPlay iOS 18 με πολλές αναβαθμίσεις

1.695 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2024)
Η Apple έφερε το CarPlay iOS 18 με πολλές αναβαθμίσεις

- Ανανεωμένα γραφικά και αναβαθμισμένη τεχνητή νοημοσύνη (AI)
- Προσέθεσαν και την λειτουργία της Siri
- Ο οδηγός πλέον μπορεί να προσαρμόσει το infotainment κατά τις ανάγκες του
- Έχει και άλλες έξυπνες λειτουργίες, όπως την αναγνώριση εξωτερικών θορύβων

Ανανεωμένα γραφικά και αναβαθμισμένη τεχνητή νοημοσύνη (AI)

Η Apple παρουσίασε το νέο CarPlay iOS 18 λογισμικό για το infotainment, το οποίο έρχεται με πολλές νέες αναβαθμίσεις σε λειτουργίες και μη. Η πιο σημαντική νέα αλλαγή που έκανε η Apple στο νέο CarPlay, είναι η αναβάθμιση του AI. Ακόμα βέβαια δεν είναι πλήρως λειτουργικό αφού είναι διαθέσιμο μόνο σε ορισμένες χώρες, αλλά θα μπει στις ζωές των οδηγών για τα καλά με την αναβάθμιση iOS 18.1. Ένα ακόμα πράγμα που άλλαξε, είναι η αναβάθμιση των γραφικών. Τα εικονίδια πλέον, είναι ολοκάθαρα ενώ το Apple CarPlay iOS 18 έχει λειτουργία και για τους οδηγούς με προβλήματα οράσεως.

Προσέθεσαν και την λειτουργία της Siri

Μια ακόμα λειτουργία την οποία προσέθεσε η Apple στο νέο λογισμικό, είναι αυτή της Siri. Μέσω φωνητικής εντολής, ο οδηγός θα μπορεί να μιλήσει στην Siri, η οποία θα απαντάει ότι ακούει. Μάλιστα η ίδια θα μπορεί να διαβάζει και τα μηνύματα του οδηγού, αφού η Αμερικάνικη εταιρεία έχει βάλει στόχο με το νέο λογισμικό να συνδέσει τα μηνύματα με την οδήγηση, ενώ επιτρέπει και φωτογραφίες δίπλα στις επαφές. Το νέο λογισμικό θα έχει και νέο εύκολο κουμπί που σε επαναφέρει στην αρχική οθόνη.

Ο οδηγός πλέον μπορεί να προσαρμόσει το infotainment κατά τις ανάγκες του

Ο οδηγός πλέον έχει τεράστια γκάμα επιλογών με τις οποίες μπορεί να προσαρμόσει το infotainment στις ανάγκες του. Χρώματα, εικονίδια, μεγέθη είναι λίγα από τα πράγματα, τα οποία μπορεί να αλλάξει, με το νέο λογισμικό να αφήνει τα πάντα στις επιλογές του. Τέλος, έχει και άλλες έξυπνες λειτουργίες, όπως την αναγνώριση εξωτερικών ήχων, την αθόρυβη λειτουργία, η οποία μπορεί να κλeείνει τον ήχο στην οθόνη χωρίς να χρειαστεί να κλείσει ο ήχος στο τηλέφωνο ή την λειτουργία η οποία μπορεί να βρει τα χαμένα γκατζετάκια του οδηγού.

Toyota
OPEL