Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Η Mustang Mach-Ε.

Η Ford κάνει all-in στα ηλεκτρικά

2.763 Επισκέψεις στο άρθρο (17/2/2021)

Η Ford κάνει all-in στα ηλεκτρικά ακολουθώντας το δρόμο της βιωσιμότητας που έχει χαράξει, ανακοινώνοντας μία τεράστια επένδυση για την ανακαίνιση του εργοστάσιου της στην Κολωνία της Γερμανίας.


Η Ford έχει υποσχεθεί ότι κάθε μοντέλο στην ευρωπαϊκή της γκάμα θα είναι διαθέσιμο ως Plug-In υβριδικό (PHEV) ή αμιγώς ηλεκτρικό (EV) έως τα μέσα του 2026, πριν η γκάμα της να γίνει πλήρως ηλεκτρική έως το 2030. Μάλιστα πέραν των επιβατικών οχημάτων, ίδιες είναι οι βλέψεις της Ford και για τα επαγγελματικά, όπου και αναμένει πως τα δύο τρίτα των πωλήσεων της στην Ευρώπη έως το 2030 θα καλύπτεται από PHEV και EV εκδόσεις.
 
Προχωρώντας λοιπόν προς αυτή την κατεύθυνση, σήμερα η Ford Ευρώπης ανακοίνωσε πως έχει δεσμεύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια (περίπου 823,5 εκατομμύρια ευρώ) για την ανακαίνιση της ευρωπαϊκής έδρας της στην Κολωνία της Γερμανίας. Αυτή η επένδυση θα έχει ως αποτέλεσμα το υπάρχον εργοστάσιο συναρμολόγησης, το οποίο σήμερα κατασκευάζει το Fiesta, να μετατραπεί σε κέντρο ηλεκτροκίνησης το οποίο θα έχει την ονομασία «Ford Cologne Electrification Centre». Μάλιστα, όπως ανέφερε η μάρκα το εν λόγω εργοστάσιο το 2023 αναμένεται να παράγει τα πρώτα ηλεκτρικά επιβατικά όχημα για τους ευρωπαίους πελάτες που θα είναι κατασκευασμένα στη Γηραιά Ήπειρο.
 
Μέσα στις ανακοινώσεις που έκανε η Ford ισχυρίστηκε ότι εξετάζεται ενεργά η δυνατότητα προσθήκης ενός δεύτερου μοντέλου στη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο.
 
Στο πλαίσιο των προαναφερόμενων ανακοινώσεων ο πρόεδρος της Ford Ευρώπης, Stuart Rowley ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα προσφέρουμε μια εξαιρετική γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων, υποστηριζόμενων από πελατοκεντρικές ψηφιακές υπηρεσίες και εμπειρίες, επιτρέποντας στους πελάτες μας να έρθουν μαζί μας στο ταξίδι αυτό, σε ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον, που έχει ξεκινήσει με την έναρξη της ηλεκτρικής Mustang Mach-Ε. Παράλληλα υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για την Ευρώπη και ένα σύγχρονο μέλλον με ηλεκτρικά οχήματα στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για ανάπτυξη».

FORD
OPEL