Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η FCA είπε ήδη ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την πιστωτική διευκόλυνση αποκλειστικά για τις δραστηριότητες της εντός Ιταλίας.

Η Ιταλία στηρίζει την FCA με «κολοσσιαίο» δάνειο

1.817 Επισκέψεις στο άρθρο (18/6/2020)

Η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να βάλει το «χέρι στην τσέπη» για χάρη της FCA προκειμένου να στηρίξει την αυτοκινητοβιομηχανία με 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ.


Τον περασμένο Μάιο ήρθαν στη δημοσιότητα για πρώτη φορά οι πληροφορίες που έλεγαν πως η κυβέρνηση της Ιταλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει δάνειο στην FCA ύψους 6,3 δισεκατομμυρίων ευρώ και όπως όλα δείχνουν η συμφωνία βρίσκεται προ των πυλών. Σύμφωνα με τα Μέσα από τη γειτονική χώρα, η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να εγκρίνει το δάνειο, το οποίο θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη χρηματοδοτική υποστήριξη που παρέχει ευρωπαϊκή κυβέρνηση σε αυτοκινητοβιομηχανία μετά την κρίση που ξέσπασε λόγω του κορωνοιού.
 
Όμως σημειώνεται πως αυτή η συμφωνία εξακολουθεί να χρειάζεται την έγκριση από τον Υπουργό Οικονομικών, Roberto Gualtieri, αλλά κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να καθυστερήσει και το πιθανότερο σενάριο είναι πως μέσα στην εβδομάδα ο Gualtieri θα έχει ανάψει το πράσινο φως. Το επόμενο βήμα θα είναι το δάνειο να πάρει το «ΟΚ» από το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ιταλίας.
 
Ο ιταλικός τραπεζικός όμιλος Intesa Sanpaulo S.p.A έχει εγκρίνει το δάνειο από τον περασμένο μήνα, με την ασφαλιστική Sace S.p.A να εγγυάται για το 80% του ποσού.
 
Η FCA είπε ήδη ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την πιστωτική διευκόλυνση αποκλειστικά για τις δραστηριότητες της εντός Ιταλίας, όπως για να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων και τους προμηθευτές της, καθώς και για προγραμματισμένες επενδύσεις σε μικρότερες εταιρείες απαραίτητες για την λειτουργία του Ομίλου.
 
Η αλυσίδα εφοδιασμού αυτοκινήτων της Ιταλίας διαθέτει 200.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, δημιουργώντας περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια ευρώ σε ετήσια έσοδα.

Hyundai
NISSAN