ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Scout επιστρέφει με τα νέα Traveler και Terra

1.338 Επισκέψεις στο άρθρο (25/10/2024)
Η Scout επιστρέφει με τα νέα Traveler και Terra
7 Φωτογραφίες »

- Αναμένονται στις αγορές το 2027
- Η σχεδίαση δίνει μια ρετρό αίσθηση
- Εξοπλίζονται με δύο μεγάλες οθόνες και διαθέτουν πολλούς χώρους
- Διαθέτουν ηλεκτρικές και Range extender επιλογές με τουλάχιστον 563 χλμ. αυτονομία

Αναμένονται στις αγορές το 2027

Έχουνε περάσει 44 ολόκληρα χρόνια από τότε που η Scout σταμάτησε την παραγωγή μοντέλων, με την αμερικάνικη μάρκα να κάνει την μεγάλη επιστροφή χάρη στον όμιλο VW. Η μάρκα, επιστρέφει με δύο νέα μεγάλα μοντέλα, το Traveler SUV και το Terra Pick-up, τα οποία αναμένονται στις αγορές το 2027. Τα δύο νέα μοντέλα από τη Scout θα διατίθενται σε ηλεκτρικές εκδόσεις, ενώ έχουν επιλογή και για έκδοση με range extender.

Η σχεδίαση δίνει μια ρετρό αίσθηση

Στην εμφάνιση τα δύο μοντέλα της Scout έχουν αρκετές ομοιότητες. Τα Terra και Traveler, έχουν τετραγωνισμένη σχεδίαση στη μάσκα, με μαύρη γρίλια, τραπεζοειδή LED φωτιστικά σώματα και οριζόντια φώτα ημέρας. Ακόμα έχουν εξοπλιστεί μπροστά με μεγάλη προστατευτική πλάκα, για οδήγηση σε ανώμαλο έδαφος, ενώ άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν, μαύρες λεπτομέρειες στα προστατευτικά και διχρωμία στην οροφή. Στις διαφορές πέρα από το γεγονός ότι το ένα είναι Pick-up, ανήκουν η διαφορετική σχεδίαση του πίσω μέρους του Traveler με την μικρή αεροτομή και την ρεζέρβα κρεμασμένη στο πορτπαγκάζ, αλλά και τα φώτα ημέρας του Terra Pick-up, που αγκαλιάζουν όλη τη μάσκα. Αν μη τι άλλο, και τα δύο μοντέλα από τη Scout σου δίνουν μια ρετρό αίσθηση στη σχεδίαση, η οποία όμως ακολουθεί τη γλώσσα του σήμερα.

Εξοπλίζονται με δύο μεγάλες οθόνες και διαθέτουν πολλούς χώρους

Στο εσωτερικό τα αυτοκίνητα του ομίλου VW έχουν πανομοιότυπο σχεδιασμό. Τα σαλόνια και των δύο, εξοπλίζονται με δύο μεγάλες οθόνες, μια που λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ η άλλη είναι η κεντρική οθόνη αφής για infotainment. Το ταμπλό διαθέτει επίσης φυσικά μπουτόν για ορισμένες λειτουργίες, πολυλειτουργικό flat bottom τιμόνι με δύο ακτίνες, ενώ έχει ντυθεί με ύφασμα στο Traveler και υλικό που μοιάζει με ξύλο στο Terra. Πέρα από αυτά είναι αρκετά μινιμαλιστικό με αρκετούς χώρους και στοχεύει στην άνεση των επιβατών και του οδηγού. Τέλος, το Terra διατίθεται και σε επιλογή με  τρίτη θέση μπροστά, για περισσότερους επιβάτες, θυσιάζοντας τη κεντρική κονσόλα.

Διαθέτουν ηλεκτρικές και Range extender επιλογές με τουλάχιστον 563 χλμ. αυτονομία

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, τα μοντέλα της Scout θα διατίθενται σε ηλεκτρικές και range extender επιλογές. Η ηλεκτρική έκδοση αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία σύμφωνα με τη Scout είναι ικανά να παράξουν 1.355 Nm ροπής, με το αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα μέσα σε 3.5 δευτερόλεπτα. Τα δύο μοντέλα βασίζονται σε μια εξελιγμένη 800 Volt ηλεκτρική αρχιτεκτονική και θα είναι ικανά να φτάσουν σε αυτονομία τα 563 χλμ. Μάλιστα, και τα δύο θα μπορούν να φορτίζουν με φορτιστή ισχύς έως και τα 350 kW για γρηγορότερη φόρτιση. Όσον αφορά την έκδοση με το range extender, η Scout υπόσχεται, ότι χάρη στη βοήθεια του βενζινοκίνητου μοτέρ, το οποίο θα φορτίζει την μπαταρία, τα αυτοκίνητα της θα μπορούν να ξεπεράσουν τα 805 χλμ. σε αυτονομία.

FORD
SEAT LYSEIS