Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Tesla κατέθεσε πατέντα για ασύρματη φόρτιση στα αυτοκίνητα

 Σχολιάστε 
1.752 Επισκέψεις στο άρθρο (10/9/2024)
Ανεξάρτητο σχέδιο που δείχνει πως περίπου θα είναι το ασύρματο σύστημα φόρτισης της Tesla.
5 Φωτογραφίες »

Ανεξάρτητο σχέδιο που δείχνει πως περίπου θα είναι το ασύρματο σύστημα φόρτισης της Tesla.

- Διέρρευσαν τα σχέδια.
- Θα φορτίζονται ασύρματα από ένα «μαξιλαράκι» που θα είναι στο έδαφος.
- Στο «βιβλιαράκι» του Cybertruck υπάρχουν σχετικές οδηγίες για ασύρματη φόρτιση.
- Η Tesla έχει επιβεβαιώσει στο παρελθόν πως εργάζεται για ασύρματο σύστημα φόρτισης.

Προ των πυλών η ασύρματη φόρτιση για τα Tesla;

Η Tesla κατέθεσε προς έγκριση πατέντα για την ύπαρξη ενός ασύρματου δικτύου φόρτισης. Οι εικόνες διέρρευσαν στα social media και όλα δείχνουν πως η αμερικανική μάρκα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στη φόρτιση χωρίς καλώδιο!!!

Διέρρευσαν τα σχέδια από την πατέντα

Τα έγγραφα αποκαλύφθηκαν από έναν χρήστη του X (πρώην Twitter) ονόματι SETI Park. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι πατέντες, η ασύρματη υποδομή φόρτισης φαίνεται να έχει ένα wallbox, το οποίο θα συνδέεται με ένα pad (μαξιλαράκι) φόρτισης που θα βρίσκεται στο έδαφος. Το τελευταίο θεωρητικά θα φορτίζει το αυτοκίνητο που θα σταθμεύει από πάνω του μέσω επαγωγικών πηνίων, τα οποία θα βρίσκονται στο pad και στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου.


Τα αυτοκίνητα θα φορτίζουν από ένα μαξιλαράκι που βρίσκεται στο έδαφος.
5 Φωτογραφίες »

Τα αυτοκίνητα θα φορτίζουν από ένα μαξιλαράκι που βρίσκεται στο έδαφος.

Στο «βιβλιαράκι» του Cybertruck υπάρχουν σχετικές οδηγίες για ασύρματη φόρτιση

Επί του παρόντος η Tesla δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη τοποθέτηση για το θέμα αυτό. Η έντονη φημολογία που έχει κυκλοφορήσει όμως αναφέρει πως η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης θα είναι διαθέσιμη μόνο στο Cybertruck και στο επερχόμενο robotaxi, το αυτόνομο δηλαδή αυτοκίνητο της Tesla, η παρουσίαση του οποίου είχε προγραμματιστεί αρχικά για τον Αύγουστο, αλλά πλέον έχει μεταφερθεί για τις 10 Οκτωβρίου 2024. Αξίζει να σημειωθεί πως ορισμένοι ιδιοκτήτες του Cybertruck βρήκαν οδηγίες για εξαρτήματα επαγωγικής φόρτισης στο εγχειρίδιο σέρβις του ηλεκτρικού pick-up, γεγονός που υποδηλώνει πως η ασύρματη φόρτιση ενδεχομένως θα τους απασχολήσει στο μέλλον.

Η Tesla έχει επιβεβαιώσει πως εργάζεται στην ασύρματη φόρτιση

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σε μια συνέντευξη, το Δεκέμβριο του 2023, ο Lars Moravy, Αντιπρόεδρος Μηχανικής Οχημάτων της Tesla επιβεβαίωσε πως η εταιρεία εργάζεται πάνω στην ασύρματη φόρτιση αναφέροντας: «Εργαζόμαστε για την επαγωγική φόρτιση. Επομένως, δεν χρειάζεται καν να συνδέσετε κάτι. Απλώς θα πηγαίνετε στο γκαράζ σας, θα οδηγείτε πάνω από το μαξιλαράκι (pad) και θα φορτίζετε το αυτοκίνητο».

FORD
Autotriti.gr