Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Η Toyota για μία ακόμα χρονιά βρέθηκε στην κορυφή των πολυτιμότερων brand στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Toyota είναι η πολυτιμότερη μάρκα!

3.978 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2020)

Η Toyota έχει ανακηρυχθεί για άλλη μια φορά η πιο πολύτιμη μάρκα αυτοκινήτων στον κόσμο για το 2020. Άνοδο τριών θέσεων σημείωσε η Tesla, προσπερνώντας τις Honda, Ford και Nissan. Δείτε την κατάταξη.


Τη λίστα με τις 100 πολυτιμότερες εταιρείες του κόσμου δημοσίευσε η εταιρεία έρευνας αγοράς Kantar, μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται και τρεις μάρκες από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ξεκινώντας από τη γενική κατάταξη η Toyota καταλαμβάνει την 48η θέση, ενώ πιο πίσω βρίσκεται η Mercedes-Benz που κατέλαβε την 56η θέση και η BMW που βρέθηκε στην 61η θέση.
 
Περνώντας τώρα αποκλειστικά στο κομμάτι της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Toyota για μία ακόμα χρονιά βρέθηκε στην κορυφή των πολυτιμότερων brand με την αξία της να μειώνεται κατά 3% και να ανέρχεται στα 28,388 δισεκατομμύρια δολάρια. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Mercedes-Benz με αξία 21,349 δισ. δολάρια και μείωση 9%, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η BMW με 20,517 δισ. δολάρια και μείωση 12% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.
 
Η Tesla ήταν η μόνη εταιρεία που αύξησε την αξία της κατά 22% φτάνοντας συγκεκριμένα τα 9,285 δις. δολάρια γεγονός που την έφερε στην 4η θέση των εταιρειών αυτοκινήτων. Ως εκ τούτου προσπέρασε τις Ford, Honda και Nissan που ακολουθούν στις επόμενες τρεις θέσεις. Τη 10άδα συμπληρώνουν οι Audi, Volkswagen και Porsche.
 
Επιστρέφοντας στη γενική κατάταξη να πούμε πως στην πρώτη θέση βρέθηκε η Amazon που ανέβασε την αξία της κατά 32%, η οποία πλέον υπολογίζεται στα 415,8 δισ. δολάρια. Η Apple παρέμεινε στο Νο. 2 με αξία 352,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Microsoft πέρασε την Google για να πάρει την τρίτη θέση στη συνολική παγκόσμια κατάταξη με αύξηση 30% και αξία 326,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS
Leasing