Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η εταιρεία των Honda – Sony για ηλεκτρικά θα είναι αυτόνομη!

Η εταιρεία των Honda – Sony για ηλεκτρικά θα είναι αυτόνομη!

1.591 Επισκέψεις στο άρθρο (7/6/2022)

Αυτόνομη εταιρεία και όχι υπό την σκέπη κάποιας εκ των δύο θα είναι όπως όλα δείχνουν η νέα μάρκα που θα ιδρύσουν οι Honda και Sony για ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Μπαίνουν στην αυτοκινητοβιομηχανία κολοσσοί ηλεκτρονικών

Στις αρχές του Μάρτη, του τρέχοντος έτους, η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης μίας νέας κοινοπραξίας από τις Honda και Sony για την κατασκευή και πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων κυριάρχησε στην ειδησεογραφία. Μέσω αυτής επιβεβαιώθηκε πως τεχνολογικοί κολοσσοί μπαίνουν πλέον και στο χώρο του αυτοκινήτου και της ηλεκτροκίνησης, κάτι που πέραν της Sony, ενδιαφέρει και άλλες μεγάλες εταιρείες όπως η Apple.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ανεξάρτητη εταιρεία η νέα κοινοπραξία

Σήμερα έρχονται στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τη νέα εταιρεία που ετοιμάζουν οι δύο Ιάπωνες Κολοσσοί. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως αμφότεροι συμφωνούν ότι η εν λόγω κοινοπραξία θα είναι καλύτερη ως ανεξάρτητη, αυτόνομη εταιρεία. «Συμμεριζόμαστε την άποψη ότι είναι καλύτερο να κάνουμε την κοινοπραξία ανεξάρτητη, αντί να την θέσουμε υπό τη Sony ή τη Honda», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony, Kenichiro Yoshida, στην Nikkei Asia. Μάλιστα στη συνέχεια ανέφερε πως η δεν αποκλείεται η κοινοπραξία να έχει αρχική δημόσια προσφορά μετοχών, χωρίς όμως να αποκαλυφθούν λεπτομέρειες του σχεδίου.

Το 2025 στις αγορές το πρώτο μοντέλο

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με σχέδιο που έχει ανακοινωθεί τον περασμένο Μάρτιο, άμεσος στόχος είναι η δημιουργία της νέα εταιρείας να έχει υλοποιηθεί πριν από το τέλος του χρόνου. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το πρώτο ηλεκτρικό των Honda-Sony θα βρίσκεται στις αγορές το 2025. Όπως είναι αναμενόμενο, η Honda θα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του αυτοκινήτου σε ένα από τα εργοστάσιά της και θα χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η Sony.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS