Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η ηλεκτροκίνηση έφερε κουκλιά αλλά έφερε και αμάξια που.. δε βλέπονται

Η ηλεκτροκίνηση έφερε κουκλιά αλλά έφερε και αμάξια που.. δε βλέπονται

6.123 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2023)

- Τα ηλεκτρικά θυμίζουν μελλοντικά πρωτότυπα στη σχεδίαση τους
- Πολλά ηλεκτρικά είναι ότι πιο όμορφο έχουμε δει
- Από την άλλη πολλά μοντέλα δείχνουν σαν… ούφο
- Ας παραδεχτούμε πως μοντέλα όπως το Tesla Cybertruck είναι άσχημα

Η σχεδίαση αλλάζει με πολύ φουτουριστικά μοντέλα

Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε δει περισσότερα νεά σχήματα αυτοκινήτων από ποτέ. Η ηλεκτροκίνηση εκτόξευσε τη δημιουργικότητα, οι παραδοσιακές μάρκες έγιναν πολύ πιο τολμηρές, ενώ πολλές νέες ξέφυγαν τελείως. Κάποια μοντέλα όμως, μήπως απλά είναι για κράξιμο;
 
Η σχεδίαση πουλάει αυτοκίνητα. Το ξέρουν οι μάρκες από την πρώτη μέρα της αυτοκίνησης. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που μια τόσο μεγάλη αλλαγή κάτω από το καπό, δεν είχε άμεσο αντίκτυπο και στη σχεδίαση. Από τη μία η μόδα και η αισθητική της εποχής, από την άλλη η μόδα και η αισθητική της χώρας προέλευσης, και τέλος η μόδα και η αισθητική όπως την επηρεάζει η τεχνολογία.

Πολλά ηλεκτρικά είναι ότι πιο όμορφο έχουμε δει

Και έτσι βλέπουμε αυτοκίνητα πιο φουτουριστικά από ποτέ. Από κομψοτεχνήματα όπως το Hyundai Ionic 5 και το Honda e, και άλλα κάπως πιο ιδιαίτερα σχήματα, όπως το Ora Funky Cat (ναι, έτσι λέγεται). Επειδή όμως κάποια νέα μοντέλα είναι νέα και ηλεκτρικά, δε σημαίνει πως είναι απαραίτητα και ωραία.

Από την άλλη πολλά μοντέλα δείχνουν σαν… ούφο

Δες ας πούμε το pick-up που ετοιμάζει η Tesla. Σαφώς μπορείς να πεις πως δε μοιάζει με τίποτε άλλο, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα και καλό. Και ναι, μπορεί η Tesla να έχει αυτή τη στιγμή σημαντική θέση στα ηλεκτρικά, όμως το Cybertruck είναι το πρώτο φρέσκο σχέδιο της μάρκας μετά από τα γενικά «κουρασμένα» μοντέλα της γκάμας της. Επειδή όμως είναι φρέσκο, δε σημαίνει πως είναι και ωραίο.

Ας παραδεχτούμε πως μοντέλα όπως το Cybertruck είναι απλά άσχημα

Το Cybertruck είναι μάλλον το πιο άσχημο ηλεκτρικό, και ας έχει με το μέρος του ένα σωρό άλλα θετικά. Η ουσία είναι πως επειδή ένα αυτοκίνητο είναι προηγμένο, έρχεται από μια νέα μάσκα, και θέλει να λέει πως είναι και ριζοσπαστικό, δε σημαίνει πως αν δε μας αρέσει δε μπορούμε και να το κράξουμε.

Εσύ ποιά ηλεκτρικά θεωρείς ότι δε βλέπονται; Και ποιά, από την άλλη, θεωρείς ότι αν μπορούσες, θα αγόραζες με κλειστά μάτια;

home pro
Autotriti.gr