Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η κινέζικη Great Wall εγκαταλείπει το πλάνο για επέκταση στην Ευρώπη

 Σχολιάστε 
1.855 Επισκέψεις στο άρθρο (30/5/2024)
Η κινέζικη Great Wall εγκαταλείπει το πλάνο για επέκταση στην Ευρώπη

- Βάζει «λουκέτο» στα κεντρικά της γραφεία στο Μόναχο.
- Πούλησε μόνο 6.300 αυτοκίνητα στην Ευρώπη το 2023.
- Ακυρώθηκε το πλάνο επέκτασης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
- Τρία μοντέλα στην ευρωπαϊκή γκάμα της Great Wall.

Κλείνει τα κεντρικά της γραφεία στο Μόναχο

Μπορεί ολοένα και περισσότερες κινέζικες μάρκες αυτοκινήτων να έρχονται στην Ευρώπη, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι καλά για την Great Wall Motors. Όπως έγινε γνωστό η φίρμα θα κλείσει τα κεντρικά της γραφεία στην Ευρώπη, τα οποία βρίσκονται στο Μόναχο της Γερμανίας, απολύοντας όλο το προσωπικό. Συγκεκριμένα, το γερμανικό Manager Magazin αναφέρει πως τα γραφεία της Great Wall στο Μόναχο θα κλείσουν στα τέλη Αυγούστου και οι 100 εργαζόμενοι θα απολυθούν. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι και οι συνεργαζόμενες εταιρείες έχουν ήδη ενημερωθεί.

Πούλησε μόνο 6.300 αυτοκίνητα στην Ευρώπη το 2023

Η απόφαση να κλείσει τα κεντρικά γραφεία της Ευρώπης πιθανότατα ελήφθη λόγω των χαμηλών πωλήσεων που έχει στην αγορά της Ευρώπης η Great Wall. Σύμφωνα με τις αναφορές των ξένων Μέσων το 2023 πούλησε 6.300 αυτοκίνητα στη «Γηραιά Ήπειρο», από τα 316.018 μοντέλα που βγήκαν εκτός Κίνας! Θα πρέπει να σημειωθεί πως η αυτοκινητοβιομηχανία πρόσφατα ανέβαλε τον στόχο της για πώληση 1 εκατομμυρίου αυτοκινήτων εκτός Κίνας από το 2025 στο 2030, επικαλούμενη τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς.
 

Ακυρώθηκε το πλάνο επέκτασης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Σε κάθε περίπτωση, η Great Wall θα συνεχίσει να πουλάει τα αυτοκίνητά της στις ευρωπαϊκές αγορές στις οποίες έχει ήδη δραστηριοποιηθεί (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και Σουηδία), αν και η συνολική διαχείριση θα γίνεται πλέον απευθείας από τα κεντρικά γραφεία στην Κίνα. Από την άλλη, έβαλε τέλος στο πλάνο επέκτασης που είχε προγραμματίσει για την είσοδό της σε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Αυστρία, Ελβετία, Δανία, Ισλανδία και Βουλγαρία εντός του 2024.

Τρία μοντέλα στην ευρωπαϊκή γκάμα της Great Wall

Να σημειώσουμε πως η γκάμα αυτοκινήτων της Great Wall στην Ευρώπη περιλαμβάνει επί του παρόντος το Ora 03, το Wey 03 και το 05 SUV.

fiat
OPEL