Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Η EQA είναι το πρώτο ηλεκτρικό C premium SUV με αυτονομία πάνω από 400 χιλιόμετρα.

Η EQA & τα 5 νέα μοντέλα που έρχονται

7.171 Επισκέψεις στο άρθρο

EQA: New entry για μεγαλύτερη αυτονομία  
Πριν λίγες εβδομάδες έγινε η επίσημη πρεμιέρα της EQA, που ουσιαστικά αποτελεί την ηλεκτρική εκδοχή της GLA. Η EQA είναι το πρώτο EQ μοντέλο του οποίου η αεροδυναμική ανάπτυξη έχει πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου ψηφιακά, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό και την αύξηση της αυτονομίας. Το μοτέρ της αποδίδει 190 άλογα και 375 Nm ροπής. Χάρη στην μπαταρία 66,5 kWh εξασφαλίζει αυτονομία 420 χιλιομέτρων, ενώ η φόρτιση σε wallbox των 11 kW ολοκληρώνεται σε 6 ώρες και σε ταχυφορτιστή DC 30 λεπτά αρκούν για το 80%. Μελλοντικές εκδόσεις (και τετρακίνηση με 272+ ίππους) θα προσδίδουν πιο σπορτίφ στυλ οδήγησης και εμβέλεια που θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα.

Πέντε νέα μοντέλα ως το 2022, δεσπόζει η ηλεκτρική ναυαρχίδα EQS
Μέχρι στιγμής, λοιπόν, η γκάμα των ηλεκτρικών της Mercedes περιλαμβάνει τρία αυτοκίνητα. Ο μαγικός αριθμός «8» θα συμπληρωθεί τους επόμενους μήνες, μιας και έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες ενέργειες για την παραγωγή των πέντε νέων EV. Δεσπόζουσα θέση κατέχει η EQS, η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα των Γερμανών ως αντίστοιχη S-Class, της οποίας η διαδικασία κατασκευής θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2021 στο νέο εργοστάσιο της Mercedes-Benz «Factory 56» στο Sindelfingen της Γερμανίας. Το δεύτερο εξάμηνο του ίδιου έτους (σε Ουγγαρία και Κίνα) θα αρχίζει η παραγωγή της EQB, του ηλεκτρικού GLB δίχως κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η έντονη δραστηριότητα της Mercedes για το 2021 θα ολοκληρωθεί με το EQE, το ηλεκτρικό «business sedan» E-Class, το οποίο θα ξεκινήσει να παράγεται από εργοστασιακή μονάδα της Βρέμης.

Μην νομίζετε, πάντως ότι τελείωσαν τα... EQ. Ακολουθούν οι SUV εκδόσεις των EQE και EQS, που θα δημιουργηθούν στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην Tuscaloosa (ΗΠΑ) το 2022. Παραμένουν ασαφείς οι λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των παραπάνω μοντέλων, ωστόσο εικάζεται πως το EQS θα προσφέρει αυτονομία πάνω από 720 χιλιόμετρα! Γνωρίζουμε πως με εξαίρεση το EQB, τα τέσσερα νέα ηλεκτρικά της Mercedes θα χρησιμοποιήσουν την καινούργια πλατφόρμα των Γερμανών με ονομασία EVA (Electric Vehicle Architecture). Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την κατασκευή μίας ακόμη πλατφόρμας (MMA, Mercedes-Benz Modular Architecture), η οποία θα αξιοποιηθεί από το 2025 και έπειτα για compact και οικογενειακά αυτοκίνητα.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

FORD
RANGER