Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
6 φωτογραφίες »

Η νέα EQA και η EQ γκάμα της Mercedes

7.169 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2021)

Οκτώ αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα περιλαμβάνει ως το 2022 η ηλεκτρική γκάμα EQ της Mercedes. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω για τα επίσημα αποκαλυπτήρια της EQA, τα τρία μοντέλα smart και τα... υπόλοιπα καλούδια του γερμανικού κολοσσού.


EQA

EQA


Σε μία εποχή στην οποία η ηλεκτροκίνηση δεσπόζει, η Mercedes ανοίγει νέο ξεχωριστό κεφάλαιο, αποκλειστικά στραμμένο στις απαιτήσεις του μέλλοντος. Η αυτοκινητοβιομηχανία από την Στουτγκάρδη έχει «αγκαλιάσει» την πράσινη οδήγηση και λανσάροντας την ηλεκτρική οικογένεια των EQ μοντέλων θέλει να υλοποιήσει την στρατηγική «Ambition 2039» για μηδενικές εκπομπές CO2. Προς την κατεύθυνση αυτή, διευρύνει την γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της σε οκτώ συνολικά αυτοκίνητα ως το 2022 (δώδεκα μαζί με τα smart EQ). Πιο πρόσφατη προσθήκη στην ηλεκτρική οικογένεια αποτελεί η EQA (είναι ουσιαστικά η ηλεκτρική έκδοση της GLA), ενώ εδώ και δύο χρόνια, έχουν παρουσιαστεί και κυκλοφορούν τα EQC και EQV.


EQC: Εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους σε κάθε άξονα, υπεύθυνους για την κίνηση των αντίστοιχων τροχών.

EQC: Εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους σε κάθε άξονα, υπεύθυνους για την κίνηση των αντίστοιχων τροχών.

Επειδή... πολλά EQ μαζεύτηκαν, ας ξεδιαλύνουμε το τοπίο, αναλύοντας ξεχωριστά καθένα από τα υπάρχοντα, αλλά και τα μελλοντικά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα της Mercedes. Ακόμη, θα αναφερθούμε και στα τρία ηλεκτρικά smart, για όσους αναζητούν φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα σε μίνι μέγεθος.

EQC + EQV: To πρώτο ηλεκτρικό μπαταρίας EQ συναντά το μεγαλύτερο πολυχρηστικό
Από τον Μάιο του 2019 ξεκίνησε στο εργοστάσιο στην Βρέμη η κατασκευή της EQC με την οποία η Mercedes έκανε την αρχή στην δημιουργία αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων δικής της παραγωγής. Το πολυτελές compact SUV βασίζεται στα πρότυπα της GLC. Στην δοκιμή της Mercedes EQC 400 που είχαμε κάνει πέρσι, είδαμε πως με νορμάλ οδήγηση το μοντέλο έχει αυτονομία μεταξύ 280-300 χιλιομέτρων και μέση τιμή κατανάλωσης 28,5 kWh/100 χλμ. Ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας (80 kWh) εξαρτάται από την ισχύ του φορτιστή. Μπορεί να χρειαστούν 11 ώρες σε Wallbox (έως 7,4 kW) ή μόλις 40 λεπτά από το 10% στο 80% με ταχυφορτιστή. Το SUV κοστίζει στην ελληνική αγορά από 82.820€.

EQV: Με μήκος 5.370 χιλιοστά, το πολυχρηστικό της Mercedes φιλοξενεί έως και 8 άτομα, έχοντας τεράστιο χώρο αποσκευών (1.410 λτ.).

EQV: Με μήκος 5.370 χιλιοστά, το πολυχρηστικό της Mercedes φιλοξενεί έως και 8 άτομα, έχοντας τεράστιο χώρο αποσκευών (1.410 λτ.).


Στα πρότυπα της V-Class, το αμιγώς ηλεκτρικό EQV κατασκευάζεται από τις αρχές του 2020 και ενσωματώνει κάθε τεχνολογία, αλλά και την πολυτέλεια των σύγχρονων μοντέλων Mercedes. Όπως είναι λογικό, το βαν των Γερμανών χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για επαγγελματικούς σκοπούς (ξενοδοχειακές μεταφορές, μετακίνηση προσώπων κλπ.), φιλοξενώντας άνετα έως και 8 επιβάτες. Σε τεχνικό επίπεδο, η μπαταρία των 100 κιλοβατώρων προσφέρει μέγιστη αυτονομία ως 350 χιλιόμετρα.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

FORD
OPEL