Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Hλεκτρικό το επόμενο αυτοκίνητο του Πάπα Φραγκίσκου

2.588 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2021)

Το επόμενο αυτοκίνητο του Πάπα Φραγκίσκου θα είναι ηλεκτρικό, για πρώτη φορά στην ιστορία. Δείτε ποιο είναι.

Η Fisker, μια αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων με έδρα το Λος Άντζελες σχεδιάζει να δώσει στον Πάπα Φραγκίσκο το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ιστορία της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας το επόμενο έτος, όπως ανακοίνωσε η ίδια η φίρμα την περασμένη Παρασκευή. Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι γνωστός για περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες του και έχει ξεκαθαρίσει πως η κλιματική αλλαγή «είναι αληθινή», και αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.


Το Ocean θα λάβει μεγάλο γυάλινο θόλο στην οροφή.

Το Ocean θα λάβει μεγάλο γυάλινο θόλο στην οροφή.


Το νέο Fisker Ocean θα είναι το αυτοκίνητο που θα δώσει η φίρμα στον Πάπα, αφού πρώτα φυσικά κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να μπορέσει ο ηγέτης της καθολικής εκκλησίας να κάνει τις περιοδείες του. Το Ocean θα λάβει μεγάλο γυάλινο θόλο στην οροφή, ώστε να μπορεί ο Πάπας να χαιρετά τους πιστούς, ενώ το εσωτερικό θα είναι κατασκευασμένο από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και οι τάπητες θα είναι φτιαγμένοι από πλαστικά που έχουν συλλεχθεί από τη θάλασσα.

Η συνάντηση των ιδρυτών της Fisker με τον Πάπα.

Η συνάντηση των ιδρυτών της Fisker με τον Πάπα.


Οι συνιδρυτές της φίρμας, κ.Henrik Fisker, πρώην σχεδιαστής της βρετανικής Aston Martin και η Dr. Geeta Gupta-Fisker συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό, δήλωσε η εταιρεία. «Εμπνεύστηκα όταν διάβασα ότι ο Πάπας Φραγκίσκος ανησυχεί για το περιβάλλον και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής για τις μελλοντικές γενιές", δήλωσε ο Henrik Fisker.

Η παραγωγή του ηλεκτρικού Ocean σχεδιάζεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο του επόμενου έτους και έχει ήδη λάβει 16.000 προ-παραγγελίες, με τις τιμές του στην Γερμανία να ξεκινούν από 32.000 ευρώ. Η Fisker δεν ανακοίνωσε εάν το όχημα που θα δώσει στον Πάπα θα είναι δωρεάν ή θα λάβει κάποιο αντίτιμο.
 

Mercedes
CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS