Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην αρχή ήταν το 2040, μετά το 2035 και πλέον όπως όλα δείχνουν το 2030.

Ην. Βασίλειο: Πάει για το 2030 η απαγόρευση βενζίνης-ντίζελ

1.725 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2020)

Η απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες καύσης στο Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να ισχύσει πολύ νωρίτερα απ` ότι είχε προγραμματιστεί, βάζοντας στην «πρίζα» όχι μόνο τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και όλους τους εργαζόμενους που ανησυχούν ότι θα χάσουν τις δουλείες τους.


Στην αρχή ήταν το 2040, μετά το 2035 και πλέον όπως όλα δείχνουν το 2030. Αυτό σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα θα είναι το έτος το οποίο πιθανότατα θα απαγορευτεί η πώληση οποιουδήποτε αυτοκινήτου φέρει κινητήρα εσωτερικής καύσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακόμα και αν μιλάμε για Plug-In υβριδικό όχημα.
 
Μάλιστα τα δημοσιεύματα αυτά κάνουν την εμφάνισή τους τη στιγμή που από τον Απρίλιο του 2020 έως τον Ιούνιου του ίδιου έτους οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ξεπεράσει αυτές των αυτοκινήτων με ντίζελ κινητήρα. 33.000 νέα υβριδικά και ηλεκτρικά λένε τα βρετανικά Μέσα έναντι 29.900 ντίζελ μοντέλων.
 
Η Guardian αναφέρει πως αρχικά ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον επρόκειτο να ανακοινώσει την ημερομηνία του 2030 τον Σεπτέμβριο του 2020, αλλά αυτό έχει πλέον λόγο της πανδημίας έχει πάρει παράταση ως το Φθινόπωρο, με τον Νοέμβριο να αποτελεί έναν πιθανό μήνα για την επίσημη ανακοίνωση. Λέγεται μάλιστα πως ο Τζόνσον έχει και τη στήριξη της επιτροπής για την κλιματική αλλαγή προκειμένου να προχωρήσει σε αυτή την απόφαση. Στο ίσιο μήκος κύματος κινείται και ο Γραμματέας Μεταφορών, Grant Shapps, ο οποίος σύμφωνα με τους Times, υποστηρίζει την επιτάχυνση της απαγόρευσης.
 
Σε αυτή την πρόθεση αντιτίθενται άνθρωποι που απασχολούνται στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Πολλοί από αυτούς αναφέρουν πως αν ισχύσει κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για την αυτοκινητοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου και τις 823.000 θέσεις εργασίας που υποστηρίζει.
 
Όπως φαίνεται το θέμα της απαγόρευσης των αυτοκινήτων με κινητήρες καύσης βρίσκεται ψηλά στην πολιτική ατζέντα των αρμοδίων του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι αν θέλουν να προχωρήσουν σε τέτοια μέτρα καλούνται παράλληλα να προστατέψουν τις θέσεις εργασίας και την οικονομία της χώρας τους. Ποιες ακριβώς θα είναι οι οριστικές αποφάσεις μένει να φανεί.     

CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS
EURONCAP MAXUS