Σταθερό και άνετο στον ανοιχτό δρόμο το i30 Fastback με το αμάξωμα να παρουσιάζει «σίγουρο» και στιβαρό πάτημα.

Εκτός από την ευρυχωρία και την πρακτικότητα στα πλεονεκτήματα του Opel Astra Sports Tourer ανήκει ο τρόπος που πατάει στο δρόμο, αφού οδηγικά καταφέρνει και κρύβει περίτεχνα τον πίσω όγκο του, ακόμα και υπό πίεση.

Το Skoda Rapid Spaceback έχει δώσει έμφαση στο να είναι ένα απόλυτα ασφαλές, ευκολοοδήγητο, ευέλικτο και εστιασμένο στην άνεση οικογενειακό αυτοκίνητο.

Στο δρόμο: Μια Fastback ευχάριστη έκπληξη

37.665 Επισκέψεις στο άρθρο (8/9/2018)

Σε σχέση με τη χάτσμπακ έκδοση, το Hyundai i30 Fastback έχει κατά 15% πιο σφιχτό setup ανάρτησης και πιο άκαμπτο αμάξωμα εμφανίζοντας ένα απρόσμενα ευχάριστο οδηγικό προφίλ γαρνιρισμένο με ένα πλήρες πακέτο σύγχρονων ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Σταθερό και άνετο στον ανοιχτό δρόμο με το αμάξωμα να παρουσιάζει «σίγουρο» και στιβαρό πάτημα, με την σφιχτή ανάρτηση να «σιδερώνει» εντυπωσιακά τις ανωμαλίες. Η σπορτίφ συμπεριφορά του εκτιμάται σε δρόμο με στροφές όπου, παρά το ελαφρύ (πλήν απόλυτα ακριβές) τιμόνι, αποδεικνύεται απρόσμενα ευχάριστο, με τις κλίσεις του αμαξώματος να είναι μικρές και την ουδετερότητα να μην κλονίζεται σχεδόν ποτέ. Το ίδιο και η αντοχή των φρένων. 

Εκτός από την ευρυχωρία και την πρακτικότητα στα πλεονεκτήματα του Opel Astra Sports Tourer ανήκει ο τρόπος που πατάει στο δρόμο, αφού οδηγικά καταφέρνει και κρύβει περίτεχνα τον πίσω όγκο του, ακόμη και υπό πίεση. Πιο συγκεκριμένα, το τιμόνι είναι καλό σε πληροφόρηση αν και λίγο ελαφρύ σε βάρος, η «μούρη» μπαίνει μέσα στην στροφή ακόμη και με αρκετά χιλιόμετρα, η ανάρτηση απορροφά τις περισσότερες ανωμαλίες των ελληνικών δρόμων, ενώ τέλος στο αυτοκινητόδρομο είναι σταθερό και με χαμηλά επίπεδα θορύβου στο πίσω κάθισμα, κάτι που βοηθάει αν έχεις μικρά παιδιά… Και εδώ το πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων είναι πλήρες, ενώ τα φρένα εμφανίζουν εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα. Μέσα στην πόλη είναι το λιγότερο ευέλικτο πάντως για προφανείς λόγους…

Το Skoda Rapid Spaceback έχει δώσει έμφαση στο να είναι ένα απόλυτα ασφαλές, ευκολοοδήγητο, ευέλικτο και εστιασμένο στην άνεση οικογενειακό αυτοκίνητο. Mάλιστα η ποιότητα κύλισης είναι τονισμένη με την ανάρτηση να διαχειρίζεται σωστά τις κινήσεις του αμαξώματος χωρίς να επιτρέπει μεγάλες κλίσεις σε δρόμο με στροφές ή τάσεις πλεύσης. Η ουδέτερη οδική του συμπεριφορά σπάνια κλονίζεται, παραμένοντας πάντα σταθερό και απόλυτα ελεγχόμενο, ενώ το ESP επεμβαίνει διακριτικά και τα φρένα στέκονται πάντα στο ύψος τους. Η αίσθηση από το σύστημα διεύθυνσης δεν θα ενθουσιάσει, αλλά σε τελική ανάλυση το Rapid Spaceback δεν υπόσχεται το ρόλο οδηγικής μηχανής. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

SPRING CHECK MERCEDES
skoda