Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ιταλία: Επιδοτήσεις σε ηλεκτρικά, Euro 6 αλλά και... μεταχειρισμένα!

Ιταλία: Επιδοτήσεις σε ηλεκτρικά, Euro 6 αλλά και... μεταχειρισμένα!

2.877 Επισκέψεις στο άρθρο (18/10/2021)

Η Ιταλία αναμένεται στο επόμενο διάστημα να προσφέρει 300 εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις για όσους αγοράσουν αυτοκίνητο ηλεκτρικό ή υβριδικό ή με θερμικό μοτέρ προδιαγραφών Euro 6, ακόμα και εάν αυτό είναι μεταχειρισμένο.

Να μοιράσει 300 εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις σε όσους αγοράσουν «πράσινα» αυτοκίνητα αποφάσισε η κυβέρνηση της Ιταλίας, σύμφωνα με το Reuters.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Επιδοτήσεις... ακόμα και για «πράσινα» μεταχειρισμένα

Τα κεφάλαια που θα διατεθούν θα αφορούν κυρίως την επιδότηση των αμιγώς ηλεκτρικών και των υβριδικών αυτοκινήτων που παράγουν χαμηλές εκπομπές ρύπων, αλλά θα είναι επίσης διαθέσιμα για  νέα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel με προδιαγραφές ρύπων Euro 6, για επαγγελματικά αλλά και για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Το νέο μέτρο αναμένεται να εγκριθεί κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή.

Είχε προηγηθεί και επιδότηση για απόσυρση παλιού αυτοκινήτου

Η Ιταλία, τον περασμένο Αύγουστο λάνσαρε ένα πακέτο κινήτρων, το οποίο επιτρέπει σε αυτούς που αγοράζουν νέα αυτοκίνητα  που εκπέμπουν μεταξύ 61 και 135 g/km CO2 να διεκδικήσουν επιδότηση 1.500 ευρώ, εάν δώσουν για απόσυρση ένα παλιό .Από τις αρχές Οκτωβρίου, είχε καλυφθεί το 71% του κονδυλίου ύψους 200 εκατ. ευρώ που είχε αρχικά διατεθεί.

Η Ιταλία δίνει 800 εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις για «πράσινα» αυτοκίνητα

Εάν προχωρήσει το νέο μέτρο, το συνολικό ποσό που θα έχει διαθέσει η Ρώμη φέτος για να βοηθήσει τους Ιταλούς να αγοράσουν μοντέλα με χαμηλές εκπομπές ρύπων θα φτάσει περίπου τα 800 εκατομμύρια ευρώ.

Σε πτώση η ιταλική αγορά λόγω της έλλειψης ημιαγωγών

Οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων στην Ιταλία μειώθηκαν σχεδόν 33% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών. Η πτώση στην ιταλική αγορά αυτοκινήτου συνεχίζεται για τρίτο σερί μήνα, λόγω της παγκόσμιας έλλειψης μικροτσίπ, η οποία ωθεί τις εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων να μειώσουν την παραγωγή.

Η καλύτερη ώρα να πάρεις αμάξι στην Ιταλία!
- Επιδοτήσεις 300 εκατ. ευρώ για «πράσινα» αυτοκίνητα
- Παίρνεις επιδότηση ακόμα και για αυτοκίνητα βενζίνης/diesel!
- Επιδοτούνται ακόμα και τα μεταχειρισμένα με θερμικά μοτέρ Euro 6!
Στην Ελλάδα γιατί δίνεται επιδότηση μόνο για τα ηλεκτρικά και τα εταιρικά Plug-in υβριδικά; Μήπως θα έπρεπε να δοθούν λεφτά και για τα βενζίνης/diesel με Euro 6 μοτέρ που παράγουν λίγες εκπομπές ρύπων; Ποια είναι η γνώμη σου;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
home pro