Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου CUPRA Terramar

1.005 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2024)
Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου CUPRA Terramar
6 Φωτογραφίες »

- Στην Ουγγαρία η παραγωγή του.
- Βενζίνη, ήπια υβριδικό και Plug-in υβριδικό έως 272 ίππους.
- Νέα επιλογή στα οικογενειακά SUV.
- Το Νοέμβριο οι πρώτες παραδόσεις.

Στην Ουγγαρία η παραγωγή του

Στις αρχές του Σεπτέμβρη το νέο CUPRA Terramar έκανε το επίσημο ντεμπούτο του και πλέον το νέο ισπανικό SUV ξεκίνησε την παραγωγική του διαδικασία στο εργοστάσιο της Audi, στην πόλη Györ της Ουγγαρίας. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της μάρκας, με την παραγωγή του CUPRA Terramar, το Györ γίνεται το πρώτο εργοστάσιο της Audi που θα παράγει οχήματα μιας αδελφής μάρκας, καθώς αμφότερες ανήκουν στο VW Group.

Βενζίνη, ήπια υβριδικό και Plug-in υβριδικό έως 272 ίππους

Όπως έχουμε αναφέρει και στην παρουσίαση του μοντέλου, το CUPRA Terramar είναι σχεδιασμένο με την τελευταία «γλώσσα» σχεδιασμού της φίρμας. Το εσωτερικό του θα εξοπλίζεται με πολλές τεχνολογίες και δύο οθόνες, ενώ θα είναι διαθέσιμο ως βενζινοκίνητο, ήπια υβριδικό και Plug-in υβριδικό έως 272 άλογα. 

Νέα επιλογή στα οικογενειακά SUV

Οι αναλογίες του CUPRA Terramar έχουν ως εξής: ύψος 1.584 χλστ., πλάτος 1.863 χλστ., μήκος 4.519 χλστ. και μεταξόνιο 2.681 χλστ., μπαίνοντας έτσι μέσα στην ανταγωνιστική κατηγορία των οικογενειακών SUV. Τη βάση του αποτελεί η MQB Evo πλατφόρμα του Ομίλου VW. Παράλληλα με την έλευσή του το Terramar έφερε μαζί του και δύο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά. Αρχικά πρόκειται για το τελευταίο μοντέλο της CUPRA με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ είναι και το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας που θα προσφερθεί στις ΗΠΑ.

Το Νοέμβριο οι πρώτες παραδόσεις

Οι πρώτες παραδόσεις του CUPRA Terramar είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν το Νοέμβριο του 2024.  

Hyundai
Citroen