Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Μεγαλύτερη η ανάπτυξη των ηλεκτρικών από τους φορτιστές!

Μεγαλύτερη η ανάπτυξη των ηλεκτρικών από τους φορτιστές!

1.431 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2022)

Τα ηλεκτρικά αυξάνονται, οι φορτιστές όμως όχι με τον ίδιο ρυθμό! Αυτό δείχνει έρευνα αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στις υποδομές τόσο της Ευρώπης όσο και των ΗΠΑ.

Έρευνα για προβληματισμό!

Την ώρα που οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν ρίξει το βάρος τους στην έλευση νέων ηλεκτρικών μοντέλων, τα οποία μάλιστα βρίσκουν ανταπόκριση από το αγοραστικό κοινό της Ευρώπης, η παρουσία των υποδομών φόρτισης φαίνεται πως δεν ακολουθεί τους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτό δημοσιεύει έρευνα του Bloomberg New Energy Finance, γεννώντας το ερώτημα. Πως θα φορτίζω το ηλεκτρικό αν δεν υπάρχουν δημόσιοι φορτιστές;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αυξάνονται τα ηλεκτρικά, όχι με τον ίδιο ρυθμό οι φορτιστές

Βάσει των στοιχείων της έρευνας, ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων στο δρόμο ανά δημόσιο σημείο φόρτισης παγκοσμίως αυξήθηκε σε 9,2 στο τέλος του περασμένου έτους, από 7,4 στο τέλος του 2020. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το 2021 ήταν μια χρονιά που οι πωλήσεις των Plug-in και ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν, δείχνει όμως παράλληλα πως δεν συνέβη το ίδιο κατ' αναλογία και με τα δημόσια σημεία φόρτισης, που δέχτηκαν μεγαλύτερο όγκο οχημάτων καθότι η δική τους ανάπτυξη ήταν μικρότερης κλίμακας.

Η Κίνα την καλύτερη ισορροπία σε ηλεκτρικά και φορτιστές

Από όλο τον πλανήτη η Κίνα φαίνεται να έχει την πιο ισορροπημένη αναλογία αύξησης ηλεκτρικών οχημάτων και δημόσιων φορτιστών. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, καθώς τα οχήματα που χρειάζονται φόρτιση αυξήθηκαν χωρίς να ισχύσει το ίδιο στις υποδομές. Για παράδειγμα στη Γερμανία η αναλογία αυξήθηκε από τα 8 οχήματα ανά δημόσιο σημείο φόρτισης το 2019 στα 20 οχήματα το 2021!

Συνέχεια του άρθρου >>>
Peugeot - Toyota
OPEL