Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το Λος Αντζελες ακολουθεί το Αμστερνταμ.

Μόνο ηλεκτρικά στο Λος `Αντζελες έως το 2050

1.432 Επισκέψεις στο άρθρο (8/5/2019)

Πριν από λίγες ημέρες σας παρουσιάσαμε την απόφαση που έχει λάβει η πόλη του Αμστερνταμ για να «εξαφανίσει» όλα τα οχήματα με κινητήρες καύσης έως το 2030 και σήμερα έρχεται στη δημοσιότητα ένα αντίστοιχο πλάνο από την πόλη του Λος Αντζελες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τα μέσα της περιοχής σκοπός της πόλης είναι μέχρι το 2050 το σύνολο των οχημάτων που κινούνται στους δρόμους της να πρόκειται για ηλεκτρικά οχήματα και κατ επέκταση να εκμηδενιστούν οι εκπομπές ρύπων. Όλο αυτό αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου από τον δήμαρχο του Λος Αντζελες, Eric Garcetti, που απαιτεί το 25% των οχημάτων της πόλης να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2025, το 80% μέχρι το 2035 και το 100% μέχρι το 2050.
 
Από κει και πέρα, η πόλη θέλει όλα τα σχολικά λεωφορεία να είναι οχήματα με μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2028 και όλα τα αστικά οχήματα παράδοσης να είναι ακολουθήσουν μέχρι το 2034. Παράλληλα το σχέδιο απαιτεί την κατασκευή 20 μεγάλων σταθμών γρήγορης φόρτισης αλλά και ολόκληρος ο στόλος των ταξί να είναι αμιγώς ηλεκτρικός μέχρι το 2028.
 
Η μείωση των χιλιομέτρων που διανύουν καθημερινά οι πολίτες του L.A. είναι ένα ακόμα σημείο αναφοράς, καθώς ο μέσος όρος των 24 χιλιομέτρων την ημέρα προγραμματίζεται να φτάσει τα 20 χιλιόμετρα μέχρι 2025 και 14,4 χιλιόμετρα μέχρι το 2035. Αυτό θα επιτευχθεί χάρη στην επέκταση των δικτύων δημόσιων συγκοινωνιών αλλά και άλλων μέτρων.
 
Τέλος από το όλο πρότζεκτ δεν ξεφεύγουν και τα κτίρια στην «πόλη των αγγέλων». Οι ευρύτερες «πράσινες» πρωτοβουλίες σε ολόκληρη την πόλη απαιτούν όλα τα νέα κτίρια να είναι «καθαρότερα με μηδενικό άνθρακα» μέχρι το 2035, ενώ μέχρι το 2050 όλα τα κτήρια  θα πρέπει να συνδέονται με τεχνολογίες μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Όπως φαίνεται το Λος Αντζελες ακολουθεί τα βήματα του Αμστερνταμ.

Mercedes
EPEKTASI EGGYHSHS