ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μπορεί η Tesla να χάσει το κοινό της από τις αγκαλιές Musk-Trump;

(17/10/2024)
Μπορεί η Tesla να χάσει το κοινό της από τις αγκαλιές Musk-Trump;

- Η Tesla λανσαρίστηκε ως η επιτομή της τεχνολογίας και της οικολογίας
- Μέρος της επιτυχίας της οφείλεται στην «κουλ» εικόνα που είχε από νωρίς
- Η εικόνα του Elon Musk να χοροπηδάει δίπλα στον Τραμπ δυσαρέστησε πολλούς κατόχους Tesla
- Η «προχώ» εικόνα της Tesla είναι ίσως το πιο δυνατό χαρτί της μάρκας και τώρα ρισκάρει να το χάσει

Η Tesla λανσαρίστηκε ως η επιτομή της τεχνολογίας και της οικολογίας

Στην Καλιφόρνια, για τα περασμένα 10+ χρόνια η Tesla είναι η μάρκα που αντιπροσώπευσε την οικολογία, την πράσινη ανάπτυξη, την καινοτομία και οτιδήποτε προοδευτικό. Όταν όμως ο ιδιοκτήτης της χοροπηδάει δίπλα στον Τραμπ, που για τους περισσότερους ιδιοκτήτες Tesla στην Αμερική δεν συνάδει με τα δικά τους πιστεύω, πόσο επηρεάζεται η μάρκα;
 
Βλέπεις μπορεί η Καλιφόρνια να μην έχει σύνορα με την Ελλάδα ή την Ευρώπη, όμως η Tesla στην Καλιφόρνια «πιάστηκε», γιατί η αμερικανική πολιτεία ήταν αυτή που πρώτη έβαλε την ηλεκτροκίνηση στην ατζέντα, για να πετύχει τους «πράσινους» στόχους της. Και η Tesla έβγαλε την εικόνα της τεχνολογικά προηγμένης αμερικανικής μάρκας που κάνει τα πάντα διαφορετικά από το μέχρι τότε κατεστημένο, κερδίζοντας τις καρδιές των (πολύ) προοδευτικών, και τελικά και τις τσέπες τους.

Μέρος της επιτυχίας της οφείλεται στην «κουλ» εικόνα που είχε από νωρίς

Για τον μέσο Αμερικανό αγοραστή η Tesla είναι το αντίστοιχο της Apple στα κινητά. «Δεν είσαι κουλ αν δεν έχεις Tesla» και γενικά το κοινό της μάρκας την έκανε επιτομή της περιβαλλοντικής αλλά και της πολιτικής της ατζέντας. Στον αντίποδα, στην άλλη άκρη του πολιτικού φάσματος, αυτού στο οποίο γενικά απευθύνεται ο Τραμπ, η Tesla ήταν ο εχθρός που θα τους έκλεβε τα V8 και την ελευθερία τους να καίνε όλη τη βενζίνη του πλανήτη.

Η εικόνα του Elon Musk να χοροπηδάει δίπλα στον Τραμπ δυσαρέστησε πολλούς κατόχους Tesla

Τα πρόσφατα βίντεο από την εμφάνιση του Musk να χοροπηδάει δίπλα στον Τραμπ έφεραν όμως τα πάνω κάτω. Η Tesla ασπάστηκε το αμερικανικό όνειρο όπως το αντιλαμβάνεται ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του. Κάτι που είναι κάθετα αντίθετο με αυτό που αντιπροσώπευε μέχρι σήμερα ο μέσος πελάτης της, ο αγοραστής της, αυτός που την έκανε αυτό που είναι σήμερα. Και πολλοί ιδιοκτήτες νιώθουν προδομένοι, τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ευρώπη, όπου η μάρκα πλασαρίστηκε με τα ίδια πολιτικά «σημάδια» μέχρι τώρα.

Η εικόνα της Tesla είναι ίσως το πιο δυνατό χαρτί της μάρκας

Το πρόβλημα βέβαια δεν το έχουν τόσο οι δυσαρεστημένοι ιδιοκτήτες, όσο η ίδια η Tesla. Αν ο Τραμπ εκλεγεί και δώσει στον Musk και κυβερνητικό πόστο, δύσκολα θα ξεχάσουν οι σημερινοί ιδιοκτήτες αυτό που άλλαξε στη μάρκα από τότε που την προτίμησαν, και δύσκολα θα την προτιμήσουν πάλι. Η Polestar, που πλασάρεται με τα ίδια περιβαλλοντικά «σήματα» και θα ήθελε πολύ την «μόστρα» της Tesla, τρίβει τα χέρια της. Από την άλλη, οι κλασσικοί υποστηρικτές του Τραμπ, δεν πρόκειται να αφήσουν τα V8 τους για ένα Tesla, όσο και αν χοροπηδάει ο Musk, και σίγουρα όχι όσο ο Τραμπ τους υπόσχεται V8 μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Μεταφορικά, και ίσως και κυριολεκτικά.
 
Τι λέτε όμως; Αλλάζει η Tesla στα μάτια του κοινού από τα χοροπηδηχτά του Elon Musk δίπλα στον Τραμπ; Μπορεί ένα κύμα που γυρίζει την πλάτη στην Tesla για πολιτικούς λόγους να αργήσει να φτάσει στην Ελλάδα, μπορεί όμως να γίνει τόσο ισχυρό; Μπορεί η Tesla να χάσει το κοινό της από τα καμώματα του Musk;

Mercedes
LINGLONG VS UNIROYAL